Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Промоција баскина за Шапчане

Спортска дисциплина за све

Шабац има трећи тим Европе у баскину. Јединствена инклузивна спортска дисциплина. Идеја о оснивањеу Савеза. Потпора Града. Додела захвалнициа свима који пружају потпору развоју
Недавно су шабачки играчи баскина освојили треће место на Европском купу у Италији, а овдашња јавност имала је прилику да се упозна са овим јединственим инклузивним спортом. Реч је о дсциплини где равноправно учествују особе са различитим типовима инвалидитета и особе без инвалидитета. Правила су таква да се подразумева укљученост свих.

На Тргу шабачких жртава представљен је део тренинга баскина, а за своје суграђане сјајни чланови баскин тима Шапца, јединог у Србији, подигли су трофеј намењен трећој екипи Европе.

-Претходно гостовање у Италији је оставило сјајан утисак на нас, али смо и ми оставили снажан утисак на домаће. Када смо добили позив за учешће, нисмо желели да будемо само учесници, већ да покажемо квалитет. Тренирали смо још вредније и напорније и овај успех је плод тог рада. Надамо се да ће из Шапца почети процес оснивања Баскин савеза Србије - рекао је тренер Живан Милошевић.

Фото: "Глас Подриња"


Спортски савез особа са инвалидитетом доделио је плакете захвалнице појединцима и колективима који су допринели развоју спорта за особе са инвалидитетом у протеклом периоду.

-Хвала вам што сте уз нас све ове године и надам се да ћемо наставити и даље. Свака помоћ је велика, а ми преузимамо обавезу да чинимо све како би све обрадовали и у будућности - рекао је Славољуб Роберт Авдић, председник Спортског савеза особа са инвалидитетом града Шапца.

Баскин је осмишљен у Италији почетком века, док су га у Шабац донели италијански инвеститори. Клуб је формиран 2019. године, ради у континуитету до данас, но још увек је једини у држави. Надају се сви не још дуго.

Фото: "Глас Подриња"


-Ово је изузетан спорт и надам се да ће из Шапца кренути иницијатива и да ћемо добити још клубова широм Србије, потом и Савез, те да ће постојати и национална такмичења – изрази је жељу Живан Милошевић.

У свим настојањима ССОСИ је имао подршку Града, која ће трајати и у годинама које следе.

-Шабачка спортска јавност је навикла на добре резултате и сада је ту још један спорт који нас обрадује. Град ће увек бити подршка да ово буде почетак низа успеха баскинаша. Важно је обезбедити несметан рад, услове за тренинг, а у жељу и вољу, као и труд играча и тренера нико не сумња. Надам се да ће се развијати идеја ширења овог спорта у Србији и оснивања Савеза - истиче члан Градског већа задужен за спорт Марко Пановић.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa