Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Н. Перовић (фото: САС фб)

Н. Перовић (фото: САС фб)

АТЛЕТИКА: СЕЗОНА 2023.

Вицешампионска знамења

Четири медаље за наш крај. Два сребра за АШК Темпо, два сребра за Спринт Бадовинце. Укупно пет такмичара. Јул испуњен догађајима
Атлетска сезона је у завршној фази, но јул месец је испуњен догађајима на националном нивоу. Првог викенда већ текућег месеца, у Новом Пазару су се окупили најбољи старији јуниорки и старије јуниорке на свом Првнеству, а атлетика нашег краја низ медаља наставила је кроз четири вицешампионска звања, односно четири сребрне медаље.

В. Росић (фото: САС фб)


Вељко Росић, представник екипе „Спринт“ наступио је у четири дисциплине, а у две је заслужио да закорачи на постоље и то други највиши степеник. Уз прескочену висину од 360 цм заслужио је сребрно одличје. Исти сјај на грудима понео је и међу копљашима. Добацио је до 49 метара и 30 центиметара што је било довољно за позицију два. Наступао је Вељко и у бацању кугле где је освојио пето место, односно скоку увис где се пласирао на место шест.

Т. Антић (фото: САС фб)


АШК Темпо су репрезентовала четири имена. Медаље су заслужили Наташа Перовић, вицешампион на 100 метара, уз лични рекорд 12,12 и Теодор Антић који је вицешампион Србије на 400 метара. Време 48 секунди и 25 стотих делова секунде донело му је сребрну медаљу и нови лични рекорд. Наташа и Теодор су наступили и у тркама на 200 метара. Теодор је у мушкој конкуренцији био пети, Наташа у женској шеста. Анастасија Богићевић је била 43 центиметра далеко од бронзе у бацању кугле, док је у копљу освојила пето место. Лука Михаиловић је заслужио шесто место на 100 метара, односно укупно седмо на 200 метара.
Викенд пред нама у Новом Пазару окупља млађе јуниоре и сениоре вишебојце на Првенствима Србије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa