Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

СВЕЧАРСКИ ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА

Петровдан у Владимирцима у новом руху

На сам Петровдан уз свечану литургију у храму Светих апостола Петра и Павла уследила је литија а потом резан славски колач испред општинског здања уз присуство мештана и гостију
Умивени простор етно парка, уз природни амфитеатар и примерену бину били су ново рухо за већи део збивања у седмици петровданских дана. Све је после вечерње службе почело у предвечерје великог празника Светих апостола Петра и Павла. Уследила је дуодрама „Патријарх Павле“ коју су Александар Дунић и Милан Малбаша донели као уверљиву беседу о народском патријарху који је био посвећен трону српске цркве. Потом је црквени хор „Свети Симеон Богопримац“ из Сремских Карловаца побрао симпатије Владимирчана. Етно парк је био богом дано место за паљење лила изнад свега за најмлађе а уз бројне суграђане све су пропратили и челници Локалне самоуправе.

Фото: "Глас Подриња"


На сам Петровдан уз свечану литургију у храму Светих апостола Петра и Павла уследила је литија а потом резан славски колач испред општинског здања уз присуство мештана и гостију. У порти храма приређен је и славски ручак да би се свечарски дан урамио музичким програмом на базенима Владимирци Фама бенда. А већ данас у центру пажње су најмлађи који од 17 сати приређују маскенбал а сат касније аниматори у етно парку за децу приређују пригодни програм да би од 20 сати уследио петровдански турнир у малом фудбалу.

Фото: "Глас Подриња"


Петак је дан за фудбалски сусрет ветерана светског првака у фудбалу београдске Црвене звезде и домаћина на стадиону Јединства. Сусрет почиње у 18 часова а нови спектакл од 21 часа је концерт Амадеус бенда.

Како приличи председник општине Горан Зарић је уз захвалност свима што су дошли да увеличају ову свечарију пожелео добро здравље и берићет. Најављујући радно лето као прилику да се новим умивеним просторима улепша живот житеља Општине Владимирци и да се неће стати на урађеном са жељом да и наредних лета лице Владимираца буде и лепше и угодније, зборио је Зарић.



У суботу може се погледати изложба народне радиности од 17 сати а од 19 сати наступају у културно-уметничком програму прво предшколци ПУ „Сунцокрети“ од 19 сати, да би потом видели учешће основаца школа „Жика Поповић“ и „Јован Цвијић“ те Посавотамнавске средње школе са Домом ученика. Већ традиоционално на бини у етно парку наступиће културно-уметничка друштва Ћирило и Методије из Бусија и КУД „Извор“ из Старих Бановаца и фолклорна секција библиотеке Диша Атић.

Фото: "Глас Подриња"


Недеља 16. јул је у знаку новог издања већ бренда Општине Владимирци Гудијаде уз народно весеље. Домашљати су већ исписали стихове о овој гастрономској манифестацији уз најављене бројне учеснике. Биће на тој променади и котлића и печених прасади, па ко воли нек изволи позивају домаћини на дан гурмана који почиње у девет сати и уз изложбу домаће радиности следи целодневно дружење као круна петровданских дана у варошици доброг укуса и препознатљивог гостопримства.
С.К.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa