Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
А. Мушицки шампион Европе (фото: зв. сајт ФИБА)

А. Мушицки шампион Европе (фото: зв. сајт ФИБА)

КОШАРКА: ЕП ЗА ЈУНИОРЕ

Андреј на крову Европе

Србија најбоља јуниорска репрезентација старог континента. У финалу савалдан браниалц титуле. Максималан учинак. Важна рола Шапчанина Андреја Мушицког. У финалу постигао 12 поена
Док сви очекују Светско првенство сениора пратећи и информација о саставу у којем ће наступити Србија, добили смо једну шампионску егенрацију. Србија има најбољу јуниорску репрезентацију у Европи, а важан део те селекције је и један кошаркаш из нашег града, Андреј Мушицки, актуелни члан екипе Мега Сокер бет.

(фото: зв. сајт ФИБА)


На Првенству у Нишу, у великом финалу срушен је бранилац титуле, репрезентација Шпаније, 81:71, доминацијом, пре свега, у другом полувремену. Шпанци су били седми поражен ривал у исто толико мечева. Србија је редом побеђивала: Чешку (113:56), Финску (96:72), Словенију (75:64); Данску (107:62), Израек (83:65), Немачку (65:54) и Шпанију (81:71). Топић је проглашен за најбољег играча Турнира. Бронзу су освојили Немци.

Најбоља екипа Европе (фото: зв. сајт ФИБА)


Млади Мушицки је био стандардни члан прве петорке репрезентације. Управо је у финалу био најефикаснији, а међу стрелце се уписивао у свим дуелима. Укупно је постигао 45 поена, имао 30 асистенција у 144 минута игре. Просечно је бележио 20,6 минута на паркету уз 6,4 поена и 4,3 асистенције. Истакао се и као асистент. Против Чеха и Данаца је имао десет, односно девет асистенција.



Андреј је већ навикао на трофеје. Освајао је титуле у млађим категоријама Меге, кадетску и јуниорску, био је клупски јуниорски шампион Европе, а већ је забележио и прве минуте у сениорској екипи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa