Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Август у ритму џеза
Летњи џез концерт у Шапцу

Август у ритму џеза

Летње музичко вече у Шапцу. Стари мост нова сцена. Врхунски музичари на окупу у трочланом бенду. Ученици и професори на међународном нивоу. Ђорђевић професор на Берклију, Хајнрих стипендиста и постдипломац
Далеко је последњи викенд октобра и традиционални Шабачки интернационални Blues&Jazz фестивал, али већ годинама у низу, Шабац загревање за Фестивал почиње у августу. Када лето више календаром него температуром полако напушта сцену овдашњи љубитељи џеза имају своје вече. Традиција ће бити настављена и лета 2023. године наступом Марка Ђорђевић, једног од најбољи бубњара из Србије и његовог пратећег бенда. Поново ће кроз летње вече кружити ритмови три великана и мајстора џез сцене чија имена се с великим уважавањем изговарају у свету.

Марка Ђорђевића су Шапчани већ упознали кроз наступе сатсава Трио свети, где је свирао уз Васила Хаџиманова и Бранка Тријића. О педигреу и вештни довољно говори податак да је професор на престижном Беркли музичком колеџу у Бостону.

Уз њега ће на сцени у мотелу „Стари мост“ бити Драган Гаги Хајнрих, београдски гитариста који је већ заслужио више стипендија за школовање у Сједињеним америчким државама. Живи у Бостону, постидипломац Longy School of Music of Bard College у Кембриџу (Масачусетс), на смеру џез композиција. На Беркли колеџу, где је такође носилац стипендије, две године је свирао под менторством великана музичке сцене: Дејвида Гилмора (Пинк Флојд), Дејвида Фјужинског (Торос бенд) и Тима Милера (учесника највећих џез фестивала у свету).

Концерт Марко Ђорђевић трија заказан је за 18. август, од 21 час, у ресторану „Стари мост“


Клавијатуре ће дати ноту вечери под прстима Александра Пејчића, познатијег као Пиле. Познат је као зналац на више инструмената, дирке су само један од његових уметничких израза. Наступао је на највећим џез фестивалима у Србији, представио се и ван граница државе. Наступао је у више састава, а сарађивао на албумима различитих извођача из региона.

Концерт Марко Ђорђевић трија заказан је за 18. август, од 21 час, у ресторану „Стари мост“, још једној сцени која је положила испит почетком пролећа кроз наступ трија: Дуда Безуха, Неша Свагер и Пера Џо. Сада стиже нови трио врхунских музичара а карте су у продаји од 1. јула и на располагању су у ресторану „Цар“.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa