Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Четврти у Португалу: Б. Лагунџић (фото: У. П.)

Четврти у Португалу: Б. Лагунџић (фото: У. П.)

КАЈАК: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ДО 23 ГОДИНЕ

Бранко четврти у Европи

Медаља остала близу, али форма у успону. Нијансе одлучивале. Кратак период за различите дисциплине. Фокус на Светском првенству у Дуизбургу
Најтежа позиција у спорту је четврта. Много труда, рада и залагања је потребно да се дође међу четири најбоља, а онда препуштени фортуни спортисти се надају још једном кораку. На два велика такмичења шабачки кајакаш Бранко Лагунџић кроз циљ је прошао четврти и нијане су одлучивале на страну ривала. Срећом има још једно велико такмичење овог лета, форма је доказано у успону и важно је да и срећа врати свој дуг.

-Веома тежак тренутак за мене, али и важна лекција из које треба извући поуке и вратити се још јачи. Два четврта места нису пријатна, али напредујемо и верујем да ћу напорним радом са мојим тренером остваривати још боље резултате. Сада сав фокус на Дузибургу – истакао је Бранко Лагунџић.
Три недеље након Светског за млађе сениоре, уследило је Европско, у Португалу. Бранко је у квалификацијама К1 1.000 остварио друго време укупно, убедљиво прво у својој групи и изборио директан пласман у А финале. У одлучујућој трци бугарски репрезентативац је био непуне две секунде бржи у борби за бронзу. Злато је у рукама Данца, сребро је освојио репрезентативац Немачке. Време репрезентативаца Србије 03:36,533.

У. Павловић и Б. Лагунџић (фото: КСС)


-Јако је тешко се опоравити од оваква два такмичења, али то је задатак и за Бранка и за мене. Цела сезона је добра, све се одвија према плану, но срећа је та која нам окрене леђа. Радимо пуном снагом за Дуизбург и оба једноседа у којима наступа. Бранко је један од најмлађих олимпијских кандидата, биће тешко у олимпијској К1 1.000 изборити место у Паризу, али верујемо у успех – рекао је тренер Урош Павловић.

Светско сениорско првенство у Дуизбургу је заказано за период од 23. до 27. августа. Дисциплина К1 1.000, једна од две у којима весла је олимпијска.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa