Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Састанак и обилазак школе и вртића у Бадовинцима

Министар Мартиновић посетио Богатић

На радном састанку са председником Општине Миланом Дамњановићем, коме је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, упознао се са текућим и будућим пројектима
Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио је у среду Општину Богатић. На радном састанку са председником Општине Миланом Дамњановићем, коме је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, упознао се са текућим проблемима, актуелним пројектима и онима којима предстоји реализација у наредном периоду. Општина Богатић је од ресорног министарства добила 20 лаптоп рачунара.

-Начелник општинске управе ме информисао да општинска управа добро функционише, да су грађани задовољни услугама које пружају. Предложио сам да следеће године конкуришу за добијање јединственог управног места, јер већ имају тзв. општински услужни центар- рекао је Мартиновић, који је потом обишао Основну школу „Вук Караџић“ и вртић у Бадовинцима.

-Отворили смо много тема у циљу подизања квалитета живота мештана. Поправка локалне путне инфраструктуре, због камиона који вуку шљунак са Дрине и пролазе кроз Бадовинце, питање водоводне и канализационе мреже. Покушаћемо да пронађемо средства за реконструкцију ОШ „Вук Караџић“ у Бадовинцима и дечјег вртића у заједничком дворишту са школом. Вредност пројекта је 120 милиона динара. Нисам у ситауцији да обећам да министарство може одједном да издвоји новац за реконструкцију школе која то заслужује, јер има дугу традицију и једна је до најстаријих у Србији.

Почетком следеће године, када распишемо јавни позив за финансирање из буџетског фонда, издвојићемо 20 до 30 милиона динара, најпре за проширење капацитета вртића, како не бисмо имали деце на чекању и како би сва деца из Бадовинаца могла да се упишу у вртић. У Богатић треба да се много уложи, што је и локално руководство чинило од 2016. године, да поправи стање у буџету и регулише наслеђене дугове. Људи који сад воде општину заслужују подршку државе и увек ће у нама имати сигурног и поузданог партнера за реализацију пројеката и подршку за сарадњу са другим министарствима- истакао је Мартиновић.

Председник Општине Богатић захвалио је министру и начелнику Мачванског упрваног округа на посети.

-На радном састанку искористили смо прилику да презентујемо проблеме са којима се суочавамо на подручју општине, да замолимо министра да их пренесе и другим ресорним министарствима. Имамо обећање да ћемо решити прво проширење вртића у Бадовинцима, а затим и радити реконструцију школе.

Потписивање уговора за изградњу канализације је важна тема. Ми смо спремили пројектну документацију, грађевинске дозволе су урађене за један крак, велики део посла је одрађен. Други велики проблем је водоснабдевање у Црној Бари и пет околних села. Такође смо радили пројектну документацију за само извориште, бунар и машинско- техничку опрему са грађевинским објектом на том месту. Трећи велики проблем јесу камиони. Чињеница је да је држава последњих година уложила у инфраструктуру, а да велика количина камиона са теретом изнова урушава путеве- нагласио је Дамњановић.
Д.Д.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa