Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Кадетска репрезентација (фото: ВСС сајт)

Кадетска репрезентација (фото: ВСС сајт)

ВАТЕРПОЛО: ЕП ДО 17 ГОДИНА

Шапчани у Маниси

Европско првенство за узраст до 17 година. Три репрезентативца из редова Шапца. Новаковић, Лазић и Мићановић наступали и на припремном турниру. На отварању против Италије 8. августа
Јуниори су вицешампиони света, сениори су играли у полуфиналу Светског шампионата, пионири су четврта селекција Европе и до краја лета преостало је да се на интернационалној сцени искажу и кадети, односно ватерполо репрезентација Србије до 17 година. Селекцију коју предводи селектор Милош Королија наступа од 8. до 16. августа у Турској (Маниса) на Европском првенству. Поверење је национални селектор указао тројици играча из Шапца: Филипу Новаковићу, Новаку Лазићу и Петру Мићановићу.

Други у Сегедину
Најважнија провера за репрезентацију био је наступ на турниру у Сегедину где је Србија била друга. У групној фази су савладани: САД (14:8), Црна Гора (14:8) и Холандија (13:8). Хрватска је надиграна у полуфиналу 11:7, док је у финалу боља била домаћа селекција 11:9. Међу шабачким играчима истакао се Новаковић са шест голова, Лазић је постигао три.


Србија у првом колу Првенства у Турској игра против Италије, у уторак, 8. августа, од 16:30. Дан касније такмац је Грчка од 13:30, а у последњем колу ривал је Холандија од 18 сати. Као и на претходним шампионатима млађих категорија, групе су неједнаке по јачини, те из ове у којој игра Србија, прва два тима ће се директно пласирати у четвртфинале, а трећепласирани и четвртопласирани играју у осмини финала против најбољих из групе Д где су: Немачка, Малта, Грузија и Украјина.

Ф. Новаковић (фото: ВСС сајт)
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa