Инфо

24. август 2023.24. авг 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛОГОСПОЈИНСКИ ВАШАР

Забава на додатна два хектара

Традиционални шабачки Малогоспојински вашар ове године ће се одржати 14. до 23. септембра на локацији старог Михајловца. ЈКП ,,Стари град Шабац” је задужен за организацију, а припреме простора су већ почеле.

Посетиоци ће моћи да уживају у забави у луна парку, под шаторима, али и да купе све што могу, а и не могу да замисле на тезгама са новом или половном робом. Вашару се радују како најмлађи, тако и старији и тако дуже од једног века.

Због велике заинтересованости ове године су проширени капацитети. Број места у делу опредељеном за луна парк је повећан и то за 2 хектара, те ће Шапчани и њихови гости моћи да уживају у новим садржајима.

Расподела места и закуп тезги почеће 14. септембра од 7.00 часова. Контакт особа за све додатне информације је Мирко Игњатовић, бр.тел. 064/85-67-577.

Због епидемије афричке куге свиња забрањен је промет живе стоке, као и сваког окупљања животиња у оквиру Вашара.

Фото: Глас Подриња


Како је наведено у наредби коју је издао Кризни центар за спречавање појаве ширења, праћења, кретања и кнтролу нарочито опасних заразних болести на територији града Шапца, промет хране анималног порекла на манифестацији се може обављати искључиво ако намирнице потичу од кланица и прерада одобрених или регистрованих од стране Управе за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Животиње за клање и прераду меса морају потицати са територије Републике Србије и не смеју бити заражене.

-Забрана се врши ради спречавања уношења, појаве и ширења заразне болести афричка куга свиња и трајаће све време припрема и организовања вашара, односно док постоји опасност ширења заразе у угроженом подручју, док иста не буде укинута одлуком Локалног кризног центра, а по престанку одржавања манифестације на територији града Шапца, стоји у наредби.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa