Инфо

24. август 2023.24. авг 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Шабачка пузијада 2023

Најслађа трка најмлађих

„Шабачка пузијада 2023“ окупила 20 малишана који су се надметали у брзом пузању на градском Тргу у Шапцу. Стефа, Никола и Арсеније понели медаље и награде
„Шабачка пузијада 2023“ у организацији играонице “Nanny Mary Poppins” под покровитељством Града Шапца одржана је на градском Тргу у Шапцу. У надметању учествовало је 20 беба, а тате су се такмичиле у вожњи беба у колицима.

Фото: Глас Подриња


-Бебе су наша будућност. Град Шабац води добру пронаталитетну политику. Ове године из буџета града опредељено је укупно 30 милиона динара за исплате мајкама за прворођено, другорођено и свако наредно дете, док је за набавку пакета за новорођенчад опредељено четири милиона динара. У 2022. години имали смо већи број рођене деце у односу на 2021. годину и волео бих да број рођених беба у 2023. години буде већи од претходне - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да ,,Шабачка пузијада 2023” треба да постане традиционална у нашем граду, и да сваке наредне године окупља што више наших беба.

Малишани спремно дочекали Пузијаду
-Нисмо се посебно припремали, али смо уживали у догађају. Хвала организаторима и Граду на свему- рекла је Сандра Антић, мама малог Стефана, који је на циљ стигао први.
-Веома је лепо што се у граду организује Пузијада где деца и родитељи уживају – додала је Невена Јовичић мајка другопласираног дечака Николе.

Фото: Глас Подриња


-Имали смо велику жељу да учествује, али се нисмо припремали, нити размишљали о пласману. Заиста нам је драго што је ова манифестација заживела у Шапцу - истакла је Добрила Петрушић мама малог Арсенија који је на циљ стигао трећи.


Бојана Бошковић, организаторка „Шабачке пузијаде 2023“ истиче да је идеја прерасла оквире прошлогодишње, те да је велики број пријављених и заинтересованих подстицај за наредну годину.

Фото: Глас Подриња


-Желела сам да ове године буде више беба на Пузијади, што смо и успели уз подршку Града Шапца и спонзора. За наредну годину припремамо неколико новина – појаснила је Бојана Бошковић, запослена у Беби боксу Опште болнице Шабац.

Тата Иван Николић и син Павле први су стигли на циљ у вожњи беба у колицима.
Г.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa