Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
Било је дивно бити Шапчанин то вече
ЗЛАТО ЗА ПРВО ПЕВАЧКО ДРУШТВО КУД-А „АБРАШЕВИЋ“ ШАБАЦ

Било је дивно бити Шапчанин то вече

„На Међународном фестивалу хорова у Херцег Новом такмичили су се хорови од Кавказа до Алпа. Било је дивно бити Шапчанин то вече.“
На 8. Међународном фестивалу хорова у Хергцег Новом, где су учествовала 24 хора са скоро хиљаду учесника из девет држава, Златну медаљу освојио је Мушки хор Прво певачко друштво, секција КУД-а „Абрашевић“ из Шапца.

- Такмичили су се хорови од Кавказа до Алпа. Успели смо да освојимо злато у категогији одраслих. Било је дивно бити Шапчанин то вече, каже уметнички директор Хора Жељко Торбица.

Чланови су вредно вежбали читавог лета и своје умеће представили са четири композиције. Певали су Свјати Боже Стевана Христића, за коју је аранжман написао Немања Петровић, ученик Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ руску народну песму, за коју је аранжман урадио проф. Младен Каличанин,
Сећање на Велу Луку и црначку духовну песму. Доживели су овације. Тапшали су им чланови жирија и представница Европске асоцијације хорова Јижи Вовк.



- Имали смо само један покушај. Било је сада или никада. Без репризе. Сви смо били напети, имали смо велику, дечачку жељу да победимо. Када смо „ухватили“ први тон, знао сам да ћемо победити, додаје Торбица који је још увек под утисцима из Херцег Новог.

И не само он, већ и осталих седамнаест чланова Првог певачког друштва на челу са диригенткињом проф. Мирјаном Пантелић и подршком града Шапца.



Тродневна манифестација завршена је ревијалним концертом духовне музике у цркви Светог Јеронима у Херцег Новом.
„Било је к’о сред Париза...“
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa