Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
Фото: Женски центар Шабац

Фото: Женски центар Шабац

Женско предузетништво

„Женски центар Шабац“ реализује пројекат „Женско предузетништво“подржан од локалне самоуправе Града Шапца.

У оквиру пројекта стручњакиње Женског центра Шабац реализоване су две трибине за ученице завршних разреда средњих шабачких школа на тему женског предузетништва, у оквиру даљег каријерног развоја.
Трибине су одржане 3-ег и 10-ог октобра 2023. у великој сали Културног центра.

Остварена је добра сарадња са директорима средњих школа тако је било присутно на свакој трибини по 70 ученица. Стручни сарадници и професори у школама одиграли су важну улогу у организацији и мотивацији ученица за ову тематику.

На првој трибини обрађене су следеће теме:
Појам предузетништва, фактори и узроци започињања сопственог бизниса, предности и мане предузетништва, карактеристике упешног предузетника, карактеристике женског предузетништва, кораци ка успешном бизнису.


Типови бизниса за које се жене најчешће одлучују код нас , изазови са којима се сусрећу жене које тек желе да уђу у предузетништво, подршка за жене предузетнице у 2023.год. на државном нивоу и од појединих компанија.

На другој трибини ученице су кроз тестовна питања на тему „Да ли сам ја за то“ урадиле самопроцену сопствених предузетничких потенцијала тако да се могло видети да скоро половина девојака има потенцијал да буду предузетнице. Разговарало се о свакој тврдњи. Ученице су се укњучивале и биле активне.


Питале су нас да ли ће бити још трибина о женском предузетништву и да би била штета да не наставимо са овом тематиком јер је тема интересантна и корисна за младе.

За ученице средњих школа биће урађене брошуре о Женском предузетништву и подељене по школама.
Позивамо средњошколце/ке да посете страницу Женског центра Шабац на Facebooku i Instagramu .
Женски центар Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa