19. oktobar 2023.19. okt 2023.
Foto: Ženski centar Šabac

Foto: Ženski centar Šabac

Žensko preduzetništvo

„Ženski centar Šabac“ realizuje projekat „Žensko preduzetništvo“podržan od lokalne samouprave Grada Šapca.

U okviru projekta stručnjakinje Ženskog centra Šabac realizovane su dve tribine za učenice završnih razreda srednjih šabačkih škola na temu ženskog preduzetništva, u okviru daljeg karijernog razvoja.
Tribine su održane 3-eg i 10-og oktobra 2023. u velikoj sali Kulturnog centra.

Ostvarena je dobra saradnja sa direktorima srednjih škola tako je bilo prisutno na svakoj tribini po 70 učenica. Stručni saradnici i profesori u školama odigrali su važnu ulogu u organizaciji i motivaciji učenica za ovu tematiku.

Na prvoj tribini obrađene su sledeće teme:
Pojam preduzetništva, faktori i uzroci započinjanja sopstvenog biznisa, prednosti i mane preduzetništva, karakteristike upešnog preduzetnika, karakteristike ženskog preduzetništva, koraci ka uspešnom biznisu.


Tipovi biznisa za koje se žene najčešće odlučuju kod nas , izazovi sa kojima se susreću žene koje tek žele da uđu u preduzetništvo, podrška za žene preduzetnice u 2023.god. na državnom nivou i od pojedinih kompanija.

Na drugoj tribini učenice su kroz testovna pitanja na temu „Da li sam ja za to“ uradile samoprocenu sopstvenih preduzetničkih potencijala tako da se moglo videti da skoro polovina devojaka ima potencijal da budu preduzetnice. Razgovaralo se o svakoj tvrdnji. Učenice su se uknjučivale i bile aktivne.


Pitale su nas da li će biti još tribina o ženskom preduzetništvu i da bi bila šteta da ne nastavimo sa ovom tematikom jer je tema interesantna i korisna za mlade.

Za učenice srednjih škola biće urađene brošure o Ženskom preduzetništvu i podeljene po školama.
Pozivamo srednjoškolce/ke da posete stranicu Ženskog centra Šabac na Facebooku i Instagramu .
Ženski centar Šabac

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa