Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Доступнија здравствена заштита

Лабораторијски налази поново на пункту у здравственој станици Прњавор

После три године паузе због короне, то је веома значајано за побољшање доступности здравствене заштите у том крају
Становници Прњавора и околних седам села могу уторком и четвртком од 8 до 10 сати да на пункту у здравственој станици у том месту раде узорковање крви и урина. Налазе могу да преузму већ сутрадан. После три године паузе због короне, то је веома значајано за побољшање доступности здравствене заштите у том крају.

Сарадња за добробит свих
-Ми смо данас у Прњавору да бисмо мештанима, не само Прњавора, него и околних седам села, омогућили доступност у пружању здравствених услуга. Оформили смо пункт за лабораторијске анализе крви и урина који је радио до короне. Од тог периода нисмо могли да радимо, јер смо били заузети ковид 19 позитивним пацијентима. Од данас ћемо, уз подршку локалне самоуправе, почети уторком и четвртком да узимамо крв и урин за лабораторијску анализу која ће се радити у Општој болници (ОБ) Шабац. Овом приликом желим да се захвалим менаџменту ОБ Шабац који је препознао нашу идеју и који ће реализовати све ове анализе. Оне ће путем мејла бити овде допремане, тако да ће пацијенти овде моћи да их преузму. У питању је велики број мештана, не само из Прњавора, него и Рибара, Петловаче, Дуваништа, Петковице, Очага и Новог села- рекла је у уторак приликом посете Прњавору директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ др Јасмина Станковић.

Начелница биохемијске лабораторије ОБ Шабац и чланица Градског већа за здравство мр Јелена Викић подсетила је да су те анализе рађене редовно у периоду пре короне, када су здравствене установе биле у посебном режиму рада.

Уштеда времена
-С обзиром на то да локална самоуправа прати захтеве наших грађана, у договору са осталим здравственим установама на нашем региону, покренули смо поново сарадњу, која је и у претходном периоду била одлична. Могу да кажем да ће све бити ефикасно, да ће сви пацијенти већ сутрадан добити све налазе, да се налази шаљу мејлом, у сваком случају, пацијенти имају велики бенефит. Нити одлазе на узорковање у Шабац, нити ће ићи по своје налазе. Већ смо договорили, ту смо за сваки вид сарадње, сваку консултацију, да бисмо спречили било какав проблем и омогућили бољу здравствену услугу за наше пацијенте, суграђане, комшије- нагласила је мр Викић.
Чланица Савета Месне заједнице (МЗ) Прњавор Марија Ивановић рекла је да ће то значити значајну уштеду времена за мештане.

-На захтев МЗ и свих мештана након три године паузе данас су поново отворена врата у нашој здравственој станици у Прњавору уз помоћ Града Шапца, али и свих здравствених установа. То подразумева да не морају да прелазе више од 30 километара до Шапца како би добили потребну услугу, али и да чекају на резултате. Савет МЗ Прњавор, заједно са свим мештанима, наставиће да ради на унапређењу побољшања квалитета живота у Прњавору- истакла је Ивановићева.
Д.Д.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa