Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЈАПАНА ШАПЦУ

Награда за дугогодишње пријатељство

„Постоји дуга историја односа између два града, Шапца и Фуђимија. Они размењују делегације, посећују једни друге и учествују у многим културним догађајима и доприносе развоју односа између наше две земље“, рекао је амбасадор Јапана Акира Имамура. „Велико признање за град Шабац и једно од највећих које је град добио у последњих 50 година. Град Шабац је у друштву Париза, Њујорка и других светских градова који су добили признање за ширење културе Јапана на својим просторима“, изјавио је градоначелник Шапца Александар Пајић
Град Шабац добитник је признања које Јапан сваке године додељује појединцима и групама са изузетним достигнућима на међународном плану. Признање је, у име министра спољних послова Јапана, градоначелнику Шапца Александру Пајић у петак уручио амбасадор Јапана у Србији, Акира Имамура.
На овај начин Јапан одаје поштовање за допринос унапређењу пријатељства између Јапана и других земаља и подручја.

Фото: Глас Подриња


-Велико ми је задовољство што сам у овом дивном граду. Уручили смо признање Минстарства иностраних послова Јапана граду Шапцу и грађанима Шапца за промовисање међусобног разумевања између Јапана и Србије. Постоји дуга историја односа између два града, Шапца и Фуђимија. Они размењују делегације, посећују једни друге и учествују у многим културним догађајима и доприносе развоју односа између наше две земље. Прошлогодишња посета градоначелника Шапца Јапану је била врхунац прославе 140 година односа између наше две земље. Фабрика “Јазаки“ је успешан пример јапанских инвестиција у Србији и веома сам задовољан што они успешно послују већ шест година и што њима у потпуности управљају грађани Србије. Желео бих да се захвалим градоначелнику Шапца, грађанима Шапца и члановима “Клуба пријатељства Шабац - Фуђими“ на њиховом доприносу и надам се да ће и даље доприносити развоју односа између наше две земље, рекао је амбасадор Имамура.

Шабац и јапански град Фуђими су градови побратими од 1982. године. Наш град је једини у Србији који се побратимио са неким јапанским градом.

На овај начин Јапан одаје поштовање за допринос унапређењу пријатељства између Јапана и других земаља и подручја


-Велико признање за град Шабац и једно од највећих које је град добио у последњих 50 година. Амбасадор Јапана је први пут у Шапцу како би уручио ово престижо признање. Град Шабац је у друштву Париза, Њујорка и других светских градова који су добили признање за ширење културе Јапана на својим просторима. “Клуб пријатељства Шабац - Фуђими“ и сви грађани Шапца су утицали на то да односи између наша два града буду сваке године све бољи. Захвалан сам и грађанима Фуђимија који су показали да вреднују то пријатељство и да смо искрени пријатељи без обзира на удаљеност од 11.000 километара. Такође, 140 година дипломатских односа између Србије и Јапана јесу доказ да наше две земље имају изузетне односе. Компанија “Јазаки“ је доказ да су јапанске компаније добродошле у град Шабац и Србију. Амбасадор је рекао да ће промовисати Шабац као добро место за инвестирање и за друге јапанске компаније, рекао је градоначелник Пајић.

Шабац и јапански град Фуђими су градови побратими од 1982. године. Наш град је једини у Србји који се побратимио са неким јапанским градом


Српско - јапанско друштво пријатељства “Клуб пријатељства Шабац - Фуђими“ веома је активно у Шапцу. Дужи низ година организују манифестацију “Дани јапанске културе у Шапцу“ којом Шапчанима приближавају јапанску културу, уметност и спорт.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa