Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Караван „Олимпијске стазе“ у Шапцу

У сусрет Паризу

Текућа година је близу краја, а наредна 2024. је олимпијска. Током лета ће Париз бити домаћин најмасовније и најстарије спортске манифестације, а у сурет ЛОИ шабачки Градски трг је угостио у манифестацију “Олимпијскa стазa” осмишљену као вид промоције Игара и духа олимпизма.

Олимпијски комитет Србије у сарадњи са компанијом ДДОР Нови Сад и локалним самоуправама приређује манифестације подршке спортистима у остваривању олимпијских норми кроз такмичења спретности и квизове знања о олимпијским успесима кроз историју. Циљ није само упознавање са Олимпијским играма као спортском манифестацијом, већ и олимпијском историјом и општим вредностима које Игре носе, од Антике до данас.

Учеснике су поздравили представници Града, организатори и олимпијски кандидат из Шапца, кајакаш Бранко Лагунџић који ће наредне године покушати да избори место на ОИ у дисциплини К1 1.000.

-Поносан сам што сам изабран за промотера овог јединственог каравана. Драго ми је што младима промовишем спорт, значај физичке активности, али и сам сам научио нешто ново о олимпизму и вредностима које носи – рекао је Лагунџић.

Град Шабац је град спорта и зато је велико интересовање нешто што је очекивано истичу у руководству.

-Ми ћемо, као Град, увек бити потпора не само спорта и спортских клубова, већ и догађаја који промовишу спорт. Вредности олимпизма су вредности које су универзалне и то је најважнија порука – нагласио је члан Градског већа задужен за образовање Бојан Дамњановић.

Близу 3.000 учесника је прошло олимпијсоом стазом коју организују ОКС, ДДОР Нови Сад и локалне самоуправе, а караван је пре Шапца већ био у Пироту, Вршцу, Крагујевцу, Ужицу, Новом Саду, Сомбору, Пожаревцу, Чачку, Руми, Ваљеву, Зајечару и Крушевцу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa