26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Karavan „Olimpijske staze“ u Šapcu

U susret Parizu

Tekuća godina je blizu kraja, a naredna 2024. je olimpijska. Tokom leta će Pariz biti domaćin najmasovnije i najstarije sportske manifestacije, a u suret LOI šabački Gradski trg je ugostio u manifestaciju “Olimpijska staza” osmišljenu kao vid promocije Igara i duha olimpizma.

Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa kompanijom DDOR Novi Sad i lokalnim samoupravama priređuje manifestacije podrške sportistima u ostvarivanju olimpijskih normi kroz takmičenja spretnosti i kvizove znanja o olimpijskim uspesima kroz istoriju. Cilj nije samo upoznavanje sa Olimpijskim igrama kao sportskom manifestacijom, već i olimpijskom istorijom i opštim vrednostima koje Igre nose, od Antike do danas.

Učesnike su pozdravili predstavnici Grada, organizatori i olimpijski kandidat iz Šapca, kajakaš Branko Lagundžić koji će naredne godine pokušati da izbori mesto na OI u disciplini K1 1.000.

-Ponosan sam što sam izabran za promotera ovog jedinstvenog karavana. Drago mi je što mladima promovišem sport, značaj fizičke aktivnosti, ali i sam sam naučio nešto novo o olimpizmu i vrednostima koje nosi – rekao je Lagundžić.

Grad Šabac je grad sporta i zato je veliko interesovanje nešto što je očekivano ističu u rukovodstvu.

-Mi ćemo, kao Grad, uvek biti potpora ne samo sporta i sportskih klubova, već i događaja koji promovišu sport. Vrednosti olimpizma su vrednosti koje su univerzalne i to je najvažnija poruka – naglasio je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Bojan Damnjanović.

Blizu 3.000 učesnika je prošlo olimpijsoom stazom koju organizuju OKS, DDOR Novi Sad i lokalne samouprave, a karavan je pre Šapca već bio u Pirotu, Vršcu, Kragujevcu, Užicu, Novom Sadu, Somboru, Požarevcu, Čačku, Rumi, Valjevu, Zaječaru i Kruševcu.
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa