Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Слободан Кузевић Кузе (1945 – 2023)
IN MEMORIAM:

Слободан Кузевић Кузе (1945 – 2023)

Изненада нас је, у 79. години, напустио Шапчанин Слободан Кузевић- Кузе, наставник енглеског језика, власник приватне школе The Bell. Сахрањен је у недељу, 22. октобра, у присуству породице, рођака и бројних пријатеља на Доњошорском гробљу у Шапцу.

Слободан Кузевић рођен је 16. јануара 1945. године. Основну школу и Шабачку гимназију завршио је као одличан ученик. Иако је био надарен за друштвене науке, уписао је Медицински факултет, али се убрзо уверио да то није његов пут. Сензибилан, какав је био, после годину напустио је медицину и уписао се на Педагошку академију у Шапцу. Са урођеним даром за стране језике, посебном љубављу према енглеском, лако је стекао диплому и остварио своју жељу – да свој живот посвети позиву учитеља енглеског језика.

Први је у Шапцу основао приватну школу енглеског језика The Bell, где су му се придружиле кћерке Маргарита и Николина и супруга Светлана са којом је живео више од пола века. Имали су полазнике од седам до 77 година, свих профила и нивоа образовања. И сви су им и данас захвални.
Од ране младости био је особен. Био је један од пионира рокенрол сцене у Шапцу. Иамо је специфичан стил одевања и понашања. Добронамерни су у њему препознавали истинског џентлмена. Пленио је својим интелектом, манирима, истанчаном и одмереном иронијом, добротом. Највећу љубав чувао је за породицу - поред супруге и две кћери, за унуке Марка, Марију, Василија и Теодора.

Шабац се опростио са Слободаном Кузевићем, али не и са сећањем на њега. Вечни помен.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa