Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
Фото: КК "Таур"

Фото: КК "Таур"

КК „Таур“: Александра Станојевић и Лале

Поверење као кључ успеха

Јахање као опредељење, успех као резултат поверења. Поверења у сопствену вештину, тренерско знање и пре свега Лала-равноправног партнера на терену. КК „Таур“ и Шабац као избор заснован на традицији
Александра Станојевић и Лале ове такмичарске сезоне Коњичком клубу Средње пољопривредне школе са домом ученика Шабац донели су девет златних медаља. Свака утакмица била је нова авантура, игра, али и изазов. Свако златно одличје резултат Александриног и Лаловог преданог рада и залагања тренера.

Ученица седмог разреда из Сремске Митровице у Шабац долази баш због овог коњичког клуба. Јахање је њена љубав и опредељење, а наш град избор заснован на дугогодишњој традицији коњичког спорта. Лале, као подједнако важан члан овог двојца, темпераментан и неодољиво шарматан коњ беле гриве, власништво је КК „Таур“, Клуба за који Александра тврди да на прави начин негује горе наведену традицију, а од младих јахача извлачи најбоље.

Лале: одан партнер на терену и добар пријатељ ван њега, Фото: КК "Таур"


Нема места страху, већ само љубави
Јахање је Александрина љубав и избор. Воли коње од кад зна за себе, а у седло је први пут села са четири године.

-Јахање је мој избор зато што сам одувек волела коње, та љубав ме привукла ка јахању и одржала у том спорту. Са четири године, на Златибору сам први пут села на коња, а последњих пет година се озбиљније бавим овим спортом- објашњава Александра Станојевић и додаје:

-Ово за мене није само спорт, већ нешто што ме усрећује и чини комплетном. Препоручила бих га сваком ко жели и ко је спреман за нешто мало другачије у свом животу, уз мали савет: уколико јахање и прескакање препона постане и ваш избор, нема места страху већ само љубави!

Александра, Лале и тренер Предраг Савић, Фото: КК "Таур"


Битан фактор: Лале
Упућени кажу да је први утисак нешто што у великом броју случајева одређује наше мишљење о некоме. Са друге стране, господин Лале се приликом првог сусрета са Александром није показао у најбољем светлу. Благо речено. Сликовитије: присутнима у Хали је уприличио показни тренинг својеглавости.

-Први дан у клубу је обележило мало живахније понашање једног коња у сали. Трчање у круг, избацивање, пропињање чак њих троје је покушавало да га ухвати, на крају су и успели и извели га из сале. У повратку кући мој коментар мами је био да ми се свиђа нови клуб и једва чекам да почнем редовне тренинге али да не желим никако да јашем оног немирног коња. Погађате, тај коњ је био Лале- прича Александра.

Ово за мене није само спорт, већ нешто што ме усрећује и чини комплетном. Препоручила бих га сваком ко жели и ко је спреман за нешто мало другачије у свом животу, уз мали савет: уколико јахање и прескакање препона постане и ваш избор, нема места страху већ само љубави


Временом, уз много труда, адекватне неге и поново незаобилазне љубави, Лале постаје одан партнер на терену и добар пријатељ ван њега. Битан учесник у постизању златних резултата.

- Лале је један од најбитнијих фактора у постизању мог успеха јер имам пуно поверење у њега. Он је тај који ме је водио својим знањем док сам учила основе о прескакању препона. Најважније од свега је што верујемо једно другоме. Са тим поверењем се ствара чврста веза између коња и јахача која је пресудна за остваривање великих резултата- каже Александра и наводи да су јој највећи успех досадашње медаље, освојене са Лалом, а да јој је сан да оствари свој пун потенцијал у овом спорту, те постигне највишу тачку у препонском јахању.

Фото: КК "Таур"


Шабац и КК „Таур“ као избор
Уколико желимо да напредујемо у нечему од пресудне важности су наша воља и посвећеност, а одмах на другом месту услови и тренери. Место где имамо слободу да се развијамо и вођство и искуство оних који су пре нас пролазили исти пут, а сада су спремни да научено деле. Средину за спортски раст и стручност оних који раде са децом, Александра је нашла у Шапцу и КК „Таур“.

- Мој Клуб ми јако важан јер су ми тренери и коњи у том клубу пружили нешто што нисам знала да ћу имати, а то је жеља и љубав за такмичењем и препонском јахању. После пар година тренирања у другом клубу хтела сам да напредујем али ту није било могућности. Моји родитељи су знали да Шабац има дугу традицију у коњичком спорту и чули смо да КК Таур ту традицију на прави начин негује и од нас младих јахача који желимо више успевају да извуку најбоље. По доласку у нови клуб била сам мало неповерљива али топао дочек од стране тренера и клупских другара ме је уверио да сам на правом месту- изјавила је за „Глас Подриња“ Александра Станојевић.
Т.Трифковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa