Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“

Фото: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“

Обележан Европски дан рационалне употребе антибиотика 2023

У склопу Кампање о рационалној употреби антибиотика, Министарства здравља, Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ је у петак, 17. новембра, обележила „Европски дан рационалне употребе антибиотика 2023“.

На едукативној трибини за ученике трећег и четвртог разреда смера фармацеутски и санитарно-еколошки техничар говорила је доц. др Бојана Божић Цвијан са Катедре за фармакологију, клиничку фармакологију и токсикологију Медицинског факултета Универзитета у Београду. Трибину су подржали социјални партнери школе – Општа болница „Др Лаза К.Лазаревић“, Дом здравља „Др Драга Љочић“, Завод за јавно здравље Шабац, Апотекарска установа „Мелиса“.

Фото: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“


Неправилна и прекомерна употреба антибиотика током претходних деценија допринела је изразитом порасту отпорности бактерија, чиме је ово постао глобални проблем. Стратегија за превенцију антибиотске резистенције, коју је установила Светска здравствена организација, укључује и едукацију васпитача, учитеља, наставника, као и осталих образовних профила који се баве подучавањем и васпитањем деце у предшколским установама, основним и средњим школама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa