Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

РАДОВИ НА АДАПТАЦИЈИ ВАТРОГАСНОГ ДОМА

За боље услове рада и већу безбедност грађана

Добар део радова се приводи крају. Замењена је столарија, добар део грађевинских радова је завршен, потпуно је реконструисан кров. На ред долазе унутрашњи радови. Реконструкција самог објекта иде прилично брзо. Довешћемо га у једно адекватно стање где ће моћи запослени да бораве и раде- истакао је председник општине у оставци Душан Илинчић
Становници Коцељеве ових дана сведоче потпуној реконструкцији зграде ватрогасног дома у коју је ова јединица усељена давне 1977.године. али је објекат саграђен знатно пре. Већ деценијама у њега није улагано, али ће у наредном периоду, када сви радови буду завршени, припадници ватрогасно-спасилачке јединице имати могућност да раде и бораве у модерном простору, неупоредиво лепшем и бољем од онога у којем су до сада били.

Радови се финансирају из локалног буџета а за ове намене је опредељено око шест милиона динара.
–Добар део радова се приводи крају. Замењена је столарија, добар део грађевинских радова је завршен, потпуно је реконструисан кров. На ред долазе унутрашњи радови. Реконструкција самог објекта иде прилично брзо. Довешћемо га у једно адекватно стање где ће моћи запослени да бораве и раде- истакао је председник општине у оставци Душан Илинчић.

Он је подсетио да је адаптација ватрогасног дома у Коцељеви договорена у марту месецу, приликом посете вршиоца дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације Луке Чаушића. Са друге стране, у оквиру постигнутог договора о заједничким активностима на побољшању услова рада ове јединице, надлежно министарство, односно Сектор се обавезао да ће побољшати возни парк са једним новим ватрогасно-спасилачким камионом.

Фото: "Глас Подриња"


Тада се разговарало и о повећању броја ватрогасаца-спасилаца те је у међувремену отворен конкурс за пријем два припадника ове јединице.

–Важни су нам људски ресурси, али је такође важно да добијемо ново ватрогасно возило. Осим тога, ми смо привели намени једно возило које годинама стоји у овој јединици и не користи се јер није био прилагођен потребама. То је коначно учињено тако да ће у будуће служити својој намени. Дакле, уз њега очекујемо да ће стићи још једно специјално ватрогасно возило и то ће засигурно побољшати квалитет и олакшати рад, допринети бољој реакцији ове јединице у циљу безбедности грађана и имовине- поручио је Илинчић.
В.Б.

Најновији број

22. фебруар 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa