Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: Мачва Инфо

Фото: Мачва Инфо

Угостила је власница пољопривредног газдинства Снежана Паунић

Министарка пољопривреде посетила Бадовинце

Похвалила је све пољопривредне произвођаче из овог краја, јер одговорно и свесно сагледавају актуелну ситуацију, показују вољу за сарадњом и у разговору са њима нагласила да ће то знати да цени, јер је конструктивни разговор једини начин за превазилажење проблема
Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић посетила је у суботу Бадовинце, мачванско село чији домаћини су највећи узгајивачи свиња у Србији. У свом домаћинству, министарку је угостила Снежана Паунић, власница пољопривредног газдинства, чији обор намењен товним свињама је већ месецима празан, пошто су испоштовали прописане мере које се спроводе у циљу сузбијања епидемије афричке куге.

Сконцентрисани на друге послове у газдинству, будући да се баве и узгојем говеда, ратарством и повртарством, Паунићи чекају сагласност и дозволу да у своје товилиште поново увезу свиње. У том ишчекивању нису усамљени, па су радну посету министарке Танасковић искористили и чланови удружења узгајивача товних свиња и говеда из Бадовинаца, који су министарки указали на проблеме на терену и дали своје предлоге за решавање актуелне ситуације. Иако у Бадовинцима нема забележеног случаја афричке куге свиња, товилишта узгајивача свиња су празна, јер је Прњавор, у ком је евидентирана појава куге, удаљен мање од прописаних осам километара.

Фото: Мачва Инфо


У разговору са њима, министарка Танасковић је похвалила одговорност и свест оних који су схватили озбиљност пошасти која их је задесила и истакла да је свесна да су жртве неодговорности појединаца, као и да ће учинити све што је у њеној моћи да се што пре пронађе адекватно решење, како би се што пре вратили својим примарним пословима и да ће им штета бити надокнађена.

-Оно за шта ћемо се борити је како да њима помогнемо, како да заједнички превазиђемо овај период када су им фарме празне да би они наставили да се баве послом који најбоље знају да раде. Ово је село са убедљиво највећим бројем товних свиња на једном месту и упркос свему што их је задесило они не одустају од свог посла- рекла је министарка Танасковић и нагласила да јој је веома драго што је посетила баш ово газдинство где се на правом примеру види колико значи модернизација и коришћење свих погодности које држава и министарство нуде пољопривредницима.


Истовремено, она је похвалила све пољопривредне произвођаче из овог краја, јер одговорно и свесно сагледавају актуелну ситуацију, показују вољу за сарадњом и у разговору са њима нагласила да ће то знати да цени, јер је конструктивни разговор једини начин за превазилажење проблема.
Г.П.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa