Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Посета министарке науке, техонолошког развоја и иновација

Наука, знање, технологије на једном месту

Јединствен концепт промоције науке у Србији, истиче министарка Беговић. Промоција науке, знања и технологија на једном месту. Значајна подршка локалне самоуправе. Едукација и усавршавање пут до запослења
Министарка науке, технолошког развоја и иновација републике Србије др Јелена Беговић посетила је Центар за стручно усавршавање, Парк науке и Тренинг центар на Летњиковцу. Концепт промоције науке реализован у објектима које је упознала јединствен је у Србији, нагласила је министарка.

Фото: "Глас Подриња"


-Срце ми је пуно, драго ми је што локална самоуправа пружа максималну подршку. Парк науке је сјајна ствар где кроз контакт са експонатима упознајете научне законе. Изванредни су makers space, место посвећено примењеној науци, као и научни клуб. Укратко, све о науци, све о знању, све о новим технологијама на једном месту се налази и то је изузетно важно - истакла је министарка наглашавајући да је ово јединствено окружење где прве контакте са науком имају и малишани у вртићу, а прилику за едукацију имају и основци, средњошколци, чак и студенти.

Фото: "Глас Подриња"


-Најмлађи имају први контакт са науком, док свршени средњошколци, чак и студенти имају могућност да стекну специфичне вештине, попут зелених енергија, употребе соларне енергије, употребе специфичних машина. То је пут до нових знања и пре свега запослења. Град је пре неколико година имао 12.000 незапослених, сада је тај број 4.000. Неопходно је стратешки размишљати, улагати у образовање и то увек даје резултате, а најважнији резултат су млади и старији који остају у свом граду и својој држави.

Фото: "Глас Подриња"


Пре посете објектима у Месној заједници Летњиковац председник Привременог органа управе др Александар Пајић угостио је министарку Беговић у Градској кући.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa