Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Липолист на врху (фото: архива клуба)

Липолист на врху (фото: архива клуба)

ФУДБАЛ: ФК ЛИПОЛИСТ – ЛИДЕР ЗОНЕ

Борба за титулу

Улога фаворита је стављана пред старт сезоне уз Дрину, или Мачву, понеко би ипак издвојио лешнички Борац, а између њих се, ван очекивања провукао до врха Зоне Липолист, тим који је претходне сезоне изборио пласман у четврти ранг. На половини сезоне Липолиштанци су лидери. Након три пораза у првих пет кола успели су да се консолидују и да у преосталих девет остваре шест победа, два ремија уз само један пораз.

-Играли смо дисциплиновано, агресивно, паметно на резултат и то нам се вратило. Победили смо у директним мечевима најближе пратиоце и то нас је довело на врх и „приморало“ да мењамо планове током зиме, јер су и амбиције порасле – истиче тренер Липолиста Игор Ђурковић који је екипу преузео од шестог кола.

И. Ђурковић (фото: прив. фб профил)


У току су радови на терену и око њега, а одлука клуба је да покуша и пролеће завршити на месту број један и избори нову промоцију, међу српсколигаше. Биће промена и у играчком кадру.

Као Мачва?
Уколико би Липолист освојио прво место поновио би успех Мачве из Богатића која је за две сезоне стигла из Окружне лиге до Српске лиге. Као шампион се пласирала међу зонаше, заједно са шабачким Радничким 2018. године, а потом наредне сезоне постала шампион К-М зоне.


-Многе момке познајем од раније, сарађивали смо у Прову, Мачви и брзо смо се разумели. Договорили смо све са Обрадовићем и Петровићем, везним играчима, тражимо појачавање конкуренције на позицији левог бека и крила, надамо се да ће нам се и Лончар вратити након тешке повреде и дуге паузе. Не кријемо, желимо да се боримо за врх на пролеће.

Општи утисак је како је Зона врло изјендачена ове сезоне и да најмање четири тима пледира на највиши пласман. Пролеће ће бити и дуго, након 22 кола следи плеј оф, односно још пет мечева, што је у збиру 16 лигашких утакмица.

Борба за трећи ранг (фото: Мачва инфо)


-Без обзира на тренутни пласман, ја још као фаворита видим Дрину, јесу осми, али су од врха далеко два, три, четири бода. Након њих ту смо: Мачва, Борац и ми, одлучиваће нијансе. Имали смо проблема са повредама, малим ростером и најважније је да на пролеће сви буду здрави – закључио је Ђурковић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa