28. decembar 2023.28. dec 2023.
Lipolist na vrhu (foto: arhiva kluba)

Lipolist na vrhu (foto: arhiva kluba)

FUDBAL: FK LIPOLIST – LIDER ZONE

Borba za titulu

Uloga favorita je stavljana pred start sezone uz Drinu, ili Mačvu, poneko bi ipak izdvojio lešnički Borac, a između njih se, van očekivanja provukao do vrha Zone Lipolist, tim koji je prethodne sezone izborio plasman u četvrti rang. Na polovini sezone Lipolištanci su lideri. Nakon tri poraza u prvih pet kola uspeli su da se konsoliduju i da u preostalih devet ostvare šest pobeda, dva remija uz samo jedan poraz.

-Igrali smo disciplinovano, agresivno, pametno na rezultat i to nam se vratilo. Pobedili smo u direktnim mečevima najbliže pratioce i to nas je dovelo na vrh i „primoralo“ da menjamo planove tokom zime, jer su i ambicije porasle – ističe trener Lipolista Igor Đurković koji je ekipu preuzeo od šestog kola.

I. Đurković (foto: priv. fb profil)


U toku su radovi na terenu i oko njega, a odluka kluba je da pokuša i proleće završiti na mestu broj jedan i izbori novu promociju, među srpskoligaše. Biće promena i u igračkom kadru.

Kao Mačva?
Ukoliko bi Lipolist osvojio prvo mesto ponovio bi uspeh Mačve iz Bogatića koja je za dve sezone stigla iz Okružne lige do Srpske lige. Kao šampion se plasirala među zonaše, zajedno sa šabačkim Radničkim 2018. godine, a potom naredne sezone postala šampion K-M zone.


-Mnoge momke poznajem od ranije, sarađivali smo u Provu, Mačvi i brzo smo se razumeli. Dogovorili smo sve sa Obradovićem i Petrovićem, veznim igračima, tražimo pojačavanje konkurencije na poziciji levog beka i krila, nadamo se da će nam se i Lončar vratiti nakon teške povrede i duge pauze. Ne krijemo, želimo da se borimo za vrh na proleće.

Opšti utisak je kako je Zona vrlo izjendačena ove sezone i da najmanje četiri tima pledira na najviši plasman. Proleće će biti i dugo, nakon 22 kola sledi plej of, odnosno još pet mečeva, što je u zbiru 16 ligaških utakmica.

Borba za treći rang (foto: Mačva info)


-Bez obzira na trenutni plasman, ja još kao favorita vidim Drinu, jesu osmi, ali su od vrha daleko dva, tri, četiri boda. Nakon njih tu smo: Mačva, Borac i mi, odlučivaće nijanse. Imali smo problema sa povredama, malim rosterom i najvažnije je da na proleće svi budu zdravi – zaključio je Đurković.
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa