Инфо

18. јануар 2024.18. јан 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У Центру за стручно усавршавање

Трећа недеља зимских школица

О Тесли, Јапану, домаћим сапунима...
Трећа и последња недеља зимских школица обележила је седмицу у Центру за стручно усавршавање Шабац (ЦСУ). У уторак је на реду била радионица „Никола Тесла- господар муња и громова“. Истовремено, у сали је одржан други дан припремне наставе за пријемни испит из српског језика и математике, где је забележено велико интересовање будућих средњошколаца.

-У понедељак смо започели радионицом „Домаћи сапуни“, у којој су учествовали професори из Основне школе „Стојан Новаковић“, а наредног дана смо наставили са радионицом „Никола Тесла- господар муња и громова“, где су деца из Предшколске установе „Наше дете“ и Основне школе „Николај Велимировић“ учила о електрицитету и изводила експерименте у вези са тим. Реализатори су васпитачи Предшколске установе, као и професорка хемије из ОШ „Ната Јеличић“ и Шабачкој гимназији - објаснила је стручна сарадница у ЦСУ Шабац Ивана Богићевић.

Трећа и последња недеља зимских школица обележила је седмицу у Центру за стручно усавршавање Шабац (ЦСУ)


Радионице су настављене у среду презентацијом „Дивљи Јапан“ на којој се учило о дивљим животињама које живе у Јапану.

-Четвртак је резервисан за презентацију „Шабац у Јапану“, кроз коју ћемо шетати улицама Јапана и истраживати њихове грађевине, а петак је последњи дан наших школица, у оквиру којих су планиране радионице за нешто старију децу, средњошколце. Назив радионице је „Обрни се, окрени се“, а истражује се магнетно поље- рекла је Богићевићева.

Припремна настава такође се завршава у петак, 19. јануара.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa