Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Општинско Удружење пензионера Владимираца

Треће доба, прва брига

И неколио хиљада пензионера Општине Владимирци из лета у лето полако схватају да треће доба није пука свакодневница већ прва брига Удружења које се по речима челника манифестује бројним активностима а за сада у првом плану је покушај да се путем одбијања преко пензија изборе да квалитет пензионера подигне на виши ниво. Истини за вољу и садашњих стотинак пензионера који уплаћују на благајни по 50 динара месечно односно 600 динара годишње уклапа у мапу палете могућности да преко свог Удружења набаве повољно потрепштине али и да походе екскурзије али, стекну ли се услови, добију и позајмице од шест до 12 месеци бескаматним средствима, тврде одговорни за живот Удружења.

Прилика је да се осврну и на протеклу 2023. годину која је испунила планирано али и претекла очекивања бројним могућностима које су искоришћене у пуној мери попут бањског опоравка али и дружења које се месецима препричавају. А све је урамљено изборима у месним општинским одборима.
Лето које увелико тече доноси и бројне новине уз помоћ Локалне самоуправе али и средстава које Удружење својим активностима избори бригом да житељи трећег доба набаве све потрепштине по повољним ценама а каса Удружења буде пунија и помогне да се палета понуда употпуни што огревом свих исказаних квалитета до прехрамбених потрепштина и пилетине као претежне хране житеља трећег доба.

А оно што је негована традиција недељних окупљања сада је подигнута на виши ниво па се сваког уторка од девет сати до подне може доћи у просторије Удружења и уз лепу реч и ново виђење попити кафа или чај и спознати новине у животу трећег доба које своје чари има примерено и времену али и непрекидној нити присећања која окупљају знатижељнике из лета у лето у просторије Удружења које је захваљујући Локалној самоуправи умивено у пријатан кутак дар Општине Владимирци која итекако брине о својим најстаријим житељима.


Бање су прича за себе, уз оне реализоване у протеклој години до листе од 137 оних који сада имају прилику да искористе бањски опоравак а сада треба да се избодује сваки од заинтересованих уз напомену да се могу пријавити само они који бању користе први пут.

И тако из дана у дан квалитет најстаријих суграђана жељних дружења и квалитетног провода од екскурзија до забавом уоквирених и песмом оденутих свечарија трећег доба добија нове садржаје као доказ да пензионери са територије Општине Владимирци ишчекују богато лето дружења која се памте.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa