Инфо

7. март 2024.7. мар 2024.
Југославија – СССР у Шапцу
БИЛО ЈЕ У ГЛАСУ – 13.03.1980.

Југославија – СССР у Шапцу

Спортском центру Подриња – Шапцу, односно Фудбалском клубу Мачва додељена је организација међународне фудбалске утакмице између репрезентација Југославије и Совјетског савеза која ће се одиграти на стадиону Мачве у суботу, 29. марта.

Сусрет омладинских селекција Југославије и Совјетског савеза протећиће у знаку бити или не бити, с обзиром да ће млади фудбалери СССР свим силама настојати да некако надокнаде оно што су јесенас на свом терену у Ташкенту изгубили, када су их Југословени савладали 2:0.

Победник у укупном скору путује у мају у Демократску републику Немачку на 33. турнир УЕФА. Овај турнир биће уједно и квалификациони за учешће на Трећем првнеству света, које ће се одржати у Аустралији 1981. године.

Омладинска репрезентација Југославије коју предводи некадашњи играч Мачве Стеван Вилотић – Ћеле велику подршку у предстојећем сусрету са омладинском репрезентацијом Совијетског савеза види у присталицама фудбала широм Подриња, од којих очекује да ће их у првим поподневним часовима 29. марта бодрити са оним традиционалним „Плави, плави“.

Југославија је победила 2:0 и у Шапцу, а у предигри Мачва је боља од омладинске репрезентације Србије 3:2. На турниру у Источној Немачкој плави се нису прославили. Играли су у групи нерешено против Португала и Северне Ирске, а поражени су од каснијег шампиона Енглеске.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa