Инфо

7. март 2024.7. мар 2024.
ФБ страница председника општине Богатић, Милана Дамњановића

ФБ страница председника општине Богатић, Милана Дамњановића

МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА ПОСЕТИЛА БОГАТИЋ

Пример како амбуланте у селима треба да изгледају

Идеја читаве реформе здравственог система треба да буде у томе да се лекари и сестре спусте што ближе пацијенту. Управо амбуланте по селима су начин како то треба урадити
Министарка здравља др Даница Грујичић посетила је Дом здравља Богатић и обишла све службе, као и амбуланте у Дубљу, Клењу и Бадовинцима. Током разговора са руководством ДЗ и запосленима размењени су ставови о начину функционисања ове здравствене установе.

Министарка је приликом посете новој амбуланти у Дубљу изјавила да је то пример како амбуланте треба да изгледају.

ФБ страница председника општине Богатић, Милана Дамњановића


-Идеја читаве реформе здравственог система треба да буде у томе да се лекари и сестре спусте што ближе пацијенту. Управо амбуланте по селима су начин како то треба урадити. Наравно, морамо увек водити рачуна о рационализацији, броју становника, броју деце која ту припадају. Обрадовало ме је да у Бадовинцима има и стоматолог. Тамо где су мања села, мање су и амбуланте, а идеја би била да и пре и поподне већа села имају докторе, можда једном или два пута недељно и педијатар, рекла је министарка.

На Фејсбук профилу председника општине Богатић, Милана Дамњановића, наводи се да ће ДЗ Богатић добити и нов дигитални мамограф, као и логистичку помоћ при опремању рентген сале, у којој ће бити имплементиран дигитални рендген.

ФБ страница председника општине Богатић, Милана Дамњановића


-План је да у наредном периоду локална самоуправа обезбеди адекватан простор за службу хитне медицинске помоћи, а за све што је у логистичком смислу потребно, као и решавање кадровских недостатака, Министарство се ставило на располагање. Као највећи проблем, са којим се суочавају све мање локалне средине, и Богатић има недостатак стручног кадра, али то је проблем који се мора решавати на нивоу државе, закључак је данашње посете. Министарка је најавила пакет помоћи ДЗ Богатић, као и сеоским амбулантама , у виду нове рачунарске опреме и мобилних ултразвучних апарата, стоји на Фејсбук профилу председника општине Богатић Милана Дамњановића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa