Инфо

7. март 2024.7. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Шабачки хиподром се спрема за почетак тркачке сезоне

Велика очекивања пред старт 14. априла

У току радови на стази за тренинге. Планирани и радови на трибини за посетиоце, спољне баријере Хиподрома, обнова почасне трибине, свлачионица. Сезона почиње 14. априла и на програму је осам тркачких дана. На Хиподрому у тренингу 120 расних грла
На Шабачком хиподрому у току су припреме за старт нове тркачке сезоне која почиње 14. априла. Планирано је осам тркачких дана током године, а председник Коњичког клуба „Џокеј“ Шабац Милош Адамовић истиче да је фокус на стварању добрих услова за тренинг, надметање грла, али и све љубитеље коњичког спорта.

Милош Адамовић, Фото: "Глас Подриња"


-У току су радови на стази за тренинге како би што боље услове имали џокеји и грла. Било је неопходно да се изврше поправке, али захваљујући Градској управи Града Шапца која подржава пројекат, препознала је значај и важност Шабачког хиподрома. Ту смо да направимо најбоље услове за галопере, али и све оне који свакодневно тренирају овде. Помоћ свих оних који су укључени у рад Хиподрома, као и Града је неопходна, јер желимо да Хиподром буде још посећенији сваког тркачког дана. Сматрам да треба неговати коњички спорт, уложити, рад и труд како би они који дођу уживали у тркама, али и и амбијенту. Трудићемо се да створимо што боље услове на Хиподрому за све.

Желимо да на најбољи начин отворимо сезону 2024. Шабац галопски спорт одржава на најбољи начин са бројним тркачким данима, а надам се ове године и са добрим условима– појаснио је Адамовић и додао да су планирани и радови на трибини за посетиоце, спољне баријере Хиподрома, обнова почасне трибине, свлачионица.

Бојан Шендековић, један од најтрофејнихих тренера у Србији очекује добру тркачку сезону. А посебна очекивања има од грла која су код њега у тренингу.

Бојан Шендековић, Фото: "Глас Подриња"


-Очекивања су велика, као и сваке године, јер у тренингу су квалитетни и скупи коњи, те би све мање од врхунских резултата било неочекивано. Трудићемо се да наставимо традицију као и претходних година да освојимо трипл круну -каже Шендековић и напомиње да је тренутно у тренингу на Хидподрому 120 грла.

-Имамо највећи број коња у тренингу сада када се погледа период протеклих 15-20 година. Обично је то било 80 до 90, али тај број из године у годину расте. Све више тренера жели да у Шапцу буде, да овде тренира. Напокон ће коњи имати добре услове. У сваку сеозону улазимо са пуно елана и са радошћу очекујемо да се капије Хиподрома отворе у априлу.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa