Инфо

7. март 2024.7. мар 2024.
Брани титулу – генерација 2010 (фото: ВК шабац Елискир)

Брани титулу – генерација 2010 (фото: ВК шабац Елискир)

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Европски испити шампиона

Две генерације наступају на Томо купу у априлу. Добили су ривале. Екипа 2010. једна од дубровачких шампионских шабачких и прва која брани титулу. Генерација 2006 и 2008 припрема Првенство и Регионалну лигу
Шабачки ватерполо има три шампионске генерације из Дубровника, а овог пролећа прва ће бранити титулу. Реч је Томо купу, најјачем европском турниру за ватерполисте до 12 и 14 година, незваничној Лиги шампиона за овај узраст где су увек најбољи итимови из својих држава.

Пре две године момци рођени 2010. године су освојили победнички пехар и исте снове имају и сада. Жреб их је позиционирао у групу А где су још: Сетауа Букурешт (Румунија), Динамо Тбилиси (Грузија), Галеб Макарска (Хрватска) и Астра Рим (Италија). У категорији У 14 игра 40 екипа. У првом колу Шабац игра против Галеба (01.04). Већ другог априлског дана, у преподневним сатима ривал су Римљани. Дан за даном низ настављају Динамо и Стеауа. Већ од 5. априла почиње нокаут фаза.

Први европски поход – генерација 2012 (фото: ВК Шабац Еликсир)


Генерација 2012. стартовала је такмичарску годину бронзом у Купу Србије, претходног лета је постала шампион Србије, а сада ће имати прилику да испита снагу и на најјачем европском клупском такмичењу за свој узраст. У Дубровнику их у групној фази очекују два велика имена, екипе из два велика града. Против себе ће имати вршњаке из шпанске Барселоне и италијанске Роме. Наступа у овој категорији 26 екипа, а Шапчани су уз Нови Београд једини из Србије. У првом колу, 1. априла Шабац игра против Барселоне, два дана касније против Роме. Нокаут фаза и мечеви за пласман стартују већ наредног дана, 4. априла.



Преостале две шампионске генерације Купа Србије текуће сезоне, 2006. и 2008. годиште припремају се за старт такмичења у Пренству Србије и Регионалној лиги.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa