Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Фото:  Културни центар Шабац

Фото: Културни центар Шабац

У Културном центру Шабац

Завршена 18. Турнеја Слободне зоне

18. Турнеја Слободне зоне одржана је од 13 до 17. маја у Културном центру Шабац. Изабрани су играни и документарни филмови који су били изузетно запажени на глобалној филмској сцени на фестивалима од Берлина до Кана.

Публика је имала прилику да погледа пет филмова. Филм „Соколово језеро“ приказује стидљивог тинејџера који током летњег распуста доживљава радост и бол одрастања кроз посебну везу са старијом девојком.

На репертоару овогодишње турнеје био је и други део трилогије редитеља Кристијана Пецолда, филм „Црвено небо“. Црвено небо сведочи о неминовном сукобу између жеље за контролом и прихватања животних токова, откривајући суштинску борбу између воље и природних сила које обликују нашу стварност. Филм „Зло не постоји“ који прати преокрете у животу Такмуија и његове ћерке Хане када група инвеститора дође у њихово село да започне нови велики пројекат.

Фото: Културни центар Шабац


Документарни филм „Неизбрисива сећања“ приказује серију кућних снимака који прате напредовање алцхајмерове болести чилеанског новинара Аугуста Гонгориа. Филм на узбудљив и дирљив начин повезује заједничку прошлост Аугуста и његове супруге са бурном и трагичном историјом Чилеа.
„Џоан Баез: Ја сам бука“ је документарни филм о легендарној певачици и активисткињи Џоаи Баез, која се искрено и бескомпромисно кроз музику и огроман породични архив осврће на своју 60-годишњу каријеру.

Фото: Културни центар Шабац


Идеја Турнеје Слободне зоне јесте децентрализација културе и жеља да се филмски садржај учини доступним публици у градовима и мањим местима у којима можда ни не постоје биоскопи.
Културни центар Шабац

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa