Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Фото: Културни центар

Фото: Културни центар

Самостална изложба „Погледи“, Вељко Ђурђевић

Инспирација за нове генерације сликара

„Ђурђевић инспирацију црпи из рада великана српске уметности попут Ђорђа Крстића, Паје Јовановића и Уроша Предића. Ови уметници, познати по својој посвећености детаљу и реалистичном приказивању свакодневног живота, оставили су неизбрисив траг у нашој културној историји“, рекао је директор Културног центра
Академски сликар, Вељко Ђурђевић, представио се шабачкој јавности изложбом „Погледи“ у Галерији Културног центра. Вељко је био од набољих студената Академије лепих уметности у Београду, у класи професора Момчила Антоновића, те је током каријере излагао је на више колективних изложби у земљи и иностранству.

Његове слике налазе се у приватним колекцијама у Србији, Енглеској, Сједињеним америчким државама, Француској, Швајцарској, Италији…

Фото: Културни центар


- Вељко Ђурђевић, сликар реализма, препознат је као један од најбољих српских сликара данашњице. Његов рад одликује дубоко поштовање према класичном сликарском занату, као и мајсторско баратање светлом и сенком, што његова дела чини изузетно упечатљивим и емотивно снажним. Ђурђевић инспирацију црпи из рада великана српске уметности попут Ђорђа Крстића, Паје Јовановића и Уроша Предића. Ови уметници, познати по својој посвећености детаљу и реалистичном приказивању свакодневног живота, оставили су неизбрисив траг у нашој културној историји. Ђурђевић, следећи њихове стопе, успева да кроз свој рад оживи дух прошлих времена, док истовремено доноси свежину и савременост у свој приступ – истиче директор Културног центра Урош Лукић и додаје да аутор своојим делима доноси приче које говоре о људској природи, традицији и свакодневици, омогућавајући посматрачу да се повеже са уметношћу на личном нивоу.

Фото: Културни центар


-Ђурђевићев реализам није само техничка прецизност, већ и емоционална дубина која позива гледаоце да се замисле и рефлектују. Културни центар Шабац поносан је што може да представи рад једног тако талентованог уметника и верујемо да ће ова изложба бити права посластица за љубитеље уметности, као и инспирација за нове генерације сликара. Позивамо све грађане да посете изложбу и уживају у радовима Вељка Ђурђевића. Сигурни смо да ће вас његова дела оставити без даха и пружити вам незаборавно искуство.

Фото: Културни центар


Изложба је отворена до 31. маја, а улаз је слободан за све заинтересоване псоетиоце.
М.Ж.Б.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa