Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Спознаја значаја Црвеног крста, од најмлађих до трећег доба
Црвени крст Општине Владимирци, осврт на недељу Црвеног крста

Спознаја значаја Црвеног крста, од најмлађих до трећег доба

И ове године под слоганом „Сачувајмо хуманост“, Црвени крст општине Владимирци је уприличио обележавање недеље Црвеног крста пребогатим садржајем за све узрасте, показавши да је хуманост вредна чувања за све долазеће генерације. Почело је уручивањем признања волонтерима који су своје време даровали Црвеном крсту свесни значаја те несебичности а водиљом да се учини добро за другога, а добро се увек врати
Нису заборављени ни старији волонтери којима су уручени мали знакови пажње. Старије особе и старији добровољни даваоци крви били су испоштовани прилично тиму општинског Црвеног крста који ништа не препушта случају и итекако уважава свакога ко се уденуо у клупко хуманости. Уручена су одређена признања даваоцима крви, а они су у велелепном здању манастира Каона још једно поkазали своју хуманост. О свим планираним и реализованим активностима у средствима јавног информисања говорио је секретар Црвеног крста.



У активностима које су обележили протеклу седмицу учествовало је 18 волонтера са око 70 волонтерских сати. У центру богатог садржаја били су најмлађи у прилици да спознају вештине прве помоћи док су основци школе Жика Поповић и практично узели учешће о наученом о указивању прве помоћи пред великим бројем вршњака уз одушевљење виђеним. Тај час из хуманости гледало је пар стотина ђака у беспрекорној организацији у простору школе. Предшколци установе Сунцокрети су посетили и просторије Црвеног крста и упознањем са спречавањем трговине људима имали простор за исказивање креативности али и примерено дружење уз исказивање креативности уз пригодне поклоне те едукативни филм на ту тему. Спознале су се активности Црвеног крста, а сакупљенe су завидне количине одeће и обуће које ће у наредним данима бити подељене најугроженијим породицама.

А како слика говори више од стотине речи забележен је сваки скуп и посета да остане за нараштаје који долазе. Све под насловом, недеља Црвеног крста у Владимирцима.
Сретен Косанић

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa