5. oktobar 2017.5. okt 2017.
MITAR PALIKUĆA TREĆI U EVROPI

BRAVO MITRE!

Već po navici šabački paraolimpijac beleži sjajne rezultate na svim takmičenjima, a dolazak na pobedinčko postolje gotovo da je rutina za Mitra Palikućiu. Novo u nizu odličja evropska bronza
Za Mitra Palikuću se više ne može reći da je ostvario odličan rezultat, već pre da je nastavio, vrlo dugačak i čvrst niz fantastičnih uspeha na međunarodnim takmičenjima. Sećate se prošlog leta kada je u Srbiju doneo paraolimpijsku bronzu? Ili kada je bio treći u Danskoj? E sada je isti sjaj imala i medalja sa Evropskog šampionata u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Mitar je u Sloveniji nastupao u sedećoj T5 kategoriji i osvojio medalju uprkos izuzetno teškom žrebu.
U takmičenju po grupama odigrao je perfektno pobedivši sve rivale maksimalnim rezultatom 3:0, a šampionu su čestitali: Savant (Francuska), Križanec (Hrvatska) i Rolofs (Holandija). O dominaciji dovoljno govori i podatak da je samo Francuz uspeo da Mitru uzme osam poena u jednom setu, svi ostali nisu mogli više od šest! Već u četvrtfinalu morao je na duel protiv paraolimpijskog šampiona i prvog favorita turnira Bausa (Nemačka). Ne samo da je pobedio prvaka, već je to učinio u velikom stilu, maksimalno 3:0 (11:9, 11:8, 11:8). Nažalost, umor je učinio svoje u polufinalu, te je kasniji pobednik Osturk (Turska) bio bolji 3:1.
- Ostaje žal za finalom, ali sam bio umoran od meča protiv Bausa, a naravno da je rival odigrao sjajno i potpuno zasluženo je postigao sjajan rezultat. Veliki takmičar – istakao je Mitar po okončanju turnira.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa