Инфо

Берза

  • aero 800 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▼ -0,15%
  • tgas 11.500 ▼ -0,43%
(12. октобар 2017.)
ШАБАЦ УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАО КРОС РТС

ШАБАЦ ОПЕТ ДОБАР

Признајемо да нисмо били оригинални у наслову, већ смо исти преузели са званичног сајта најмасовније атлетске манифестације у Србији, Кроса Радио телевизије Србије - Гран при Радио Београда и текста колеге Дула Бабовића. Одржано 25 трка, наступило 1.300 атлетичара
ШАБАЦ ОПЕТ ДОБАР
Крос РТС и Град Шабац годинама и деценијама јачају међусобне везе, те је наш град, већ по традицији организатор једне од трка из финалне серије најмасовнијег атлетског такмичења у Србији. Иако је време било хладније од уобичајеног ранооктобарског, иако је киша претила у сваком тренутку, прилику да се окуша на стази комплекса “Стари Град” није пропустило 1.311 такмичара, шабачких школараца, али и атлетске садашњости и будућности Србије свих старосних категорија.
У надметању најквалитетнијих, трци сениорки и сениора славили су наша репрезентативка Амела Терзић, добро познато име европске атлетике и Осман Јунузовић. Они су надмашили конкуренцију на 4.000 и 6.000 метара, заслужено досегли златне медаље.
- Волим да трчим у Шапцу, добар је терен, конкуренција јака као и данас, али сам добро кренула, добро распоредила снагу, слушала савете тренера Зилкића и то ми је донело тријумф – рекла је Амела Терзић
- Отпор ривала сам сломио честим променама темпа, а посебно великих ривала из Кеније Мела и Коскеиа – истакао је репрезентативац Босне и Херцеговине по проласку кроз циљ.
Узбуђења је било и у преостале 24 трке, а таленте су посматрали велики тренери: Зилкић, Гајић, Вељовић, Ниџовић, Планко.
Атлетске легенде у Шапцу предводио је Дане Корица, још рекордер Србије на 5.000 и 10.000 метара.
- Долазак у Шабац није долазак у госте ни за мене, ни за нас, већ долазак у другу кућу. Иако је напољу хладно, мени је око срца топло када видим оволико младих који су заволели мој спорт. Нама атлетичарима зима не смета, нама је изазов и сјајно је бити овде – истакао је Дане Корица.
Важан део развоја спорта у нашем граду је подршка масовном спорту младих, рекао је члан Градског већа Драган Николић.
-Спорт младих, масовни спорт и рекреативни спорт је база здравља људи, а од тога нема ничег важнијег. Увек смо улагали и улагаћемо и даље у овакве манифестације, унапређивати инфраструктурне потенцијале за развој и наравно, част нам је што смо редовни домаћини Кроса РТС-а- нагласио је Николић.
Према речима оснивача Кроса Стевана Ковачевића, Шабац је пример добре организације, а у суботу су на Кросу били и представници Врбаса како би учили о приступу организације великих спортских догађаја, додао је Ковачевић.
Б. Д.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa