Info

12. oktobar 2017.12. okt 2017.
PAZITE KOGA PUŠTATE U KUĆU

PENZIONERKA ŽRTVA GOSTOPRIMSTVA

Redakciji „Glasa Podrinja“ obratila se 86ogodišnja Šapčanka, koja je želela da upozori sugrađane da ne dožive neprijatnost koja se njoj dogodila. Zbog toga što je u stan pustila pogrešnu osobu ostala je bez dva časovnika. Kaže da nisu imali materijalnu vrednost, ali jesu emotivnu. Drugih dragocenosti u stanu nije bilo.
Sve je počelo na Novom groblju, gde je naša sagovornica došla sedam dana posle bratove sahrane. Tužna zbog gubitka brata, a još je i vetar naneo cveće na krstove, nije mogla odmah da nađe grob. Prišla joj je žena i ponudila pomoć, pri tom je rekla da je poznaje. Naša sagovornica, iako u poznim godinama ima um svežiji od mnogih tri puta mlađih. Ipak, nije mogla da se seti kako ta žena može da je zna.
-Kasnije se ponudila da me odveze kući, ali sam odbila i vratila se autobusom. Pretpostavljam da me je pratila. Sutradan pojavila se kod mene u osam ujutru. Nisam još ni ustala. Imala je cveće u rukama, verovatno ga je uzela sa groblja. Ušla je, sela, tražila hladnu vodu, kafu, dva puta išla u kupatilo. Razgledala je fotografije po stanu, knjige, pitala da dođe da mi raspremi. Objasnila sam joj da mogu da raspremim i sama, priča ova penzionerka.
Nekoliko dana posle čudnog događaja htela je da uzme sat iz vitrine. Tu u činiji držala je satove. Tada je primetila da fale dva. Oba se nose oko vrata, jedan na pozlaćenom, drugi na srebrnom lancu. Kaže da nisu imali materijalnu vrednost, ali jesu emotivnu.
-Posle svega, zahvalna sam joj što nije uzela satove koje sam dobila od pokojnog sina i od oca za 19. rođendan. Za mene oni imaju neprocenjivu vrednost.
Naša sagovornica sigurno nije ni prva ni poslenja koja je bila žrtva prevaranata. Najranjiviji su stari, pogotovu ako žive sami. Svoje priče nerado dele sa drugima, pre svega zato što ih bude sramota što su ispali naivni. Prevaranti su često žene. Nekada i dve jer su tako manje sumnjiv. Scenario gotovo uvek isti, traže kafu, vodu, par puta odu do kupatila.
M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa