Info

12. oktobar 2017.12. okt 2017.
ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ŠKOLE
GRADONAČELNIK NEBOJŠA ZELENOVIĆ POSeTIO ZMINjAK

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ŠKOLE

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je protekle sedmice selo Zminjak, u kojem je rekonstruisana Osnovna škole “Jovan Cvijić”. Povod za posetu su radovi na školskoj zgradi i referendumi u seoskim i prigradskim mesnim zajednicama.
Prema rečima Nebojše Zelenovića, Grad već godinama unazad ulaže u rekonstrukciju školskog objekta.
-Danas smo ovde da vidimo kako su završeni poslednji radovi na zameni stolarije. S obzirom na to da su meštani Zminjaka zadovoljni, zadovoljni smo i mi. Zminjak je veliko, bogato selo i zaslužuje jednaku pažnju kao i bilo koja druga mesna zajedica u gradu. Glavna tema nam je kako će proći referendum u ovoj mesnoj zajednici i šta je to za meštane Zminjaka najvažnija stvar u ovom trenutku na koju će potrošiti novac od poreza na imovinu – istakao je gradonačelnik i dodao da veruje da će s ozbirom na činjenicu da su meštani u Zminjaku uvek donosili dobre odluke vezane za razvoj sela, to biti slučaj i ubuduće.
-Sve ono što treba da doprinese boljem životu mešana, a da o tome oni sami odlučuju na najneposredniji mogući način, upravo je ono što je za nas jedna od najvažnijih politika koja u ovom trenutku treba da se sprovede. Najbitnije su stvarne potrebe ljudi i šta je to što je prava narodna volja u Zminjaku - navodi gradonačelnik.
Zahvaljujući saradnji sa Gradskom upravom, ugradnja pvc stolarije i zamena prozora je treće investiciono ulaganje u poslednje tri godine.
-Imali smo temeljnu rekonstrukciju hidročvora, zatim temeljnu rekonstrukciju grejanja i rekonstrukciju sistematskog prečišćavanja vode. Prostor koji koriste učenici je saniran i izgleda jako lepo. Za obrazovno-nastavni proces važno je da uslovi za rad učenika i nastavnika budu adekvatni. Nastavni proces je primarni proces u školi, a svi ovi uslovi dorinose motivaciji i boljim rezultatima naših učenika – istakao je Vladimir Simović, direktor škole.
Odbornik Dragan Stanković, istakao je ovom prilikom da je saradnja sa Gradskom upravom za sada jako dobra i da će osnovna škola, verovatno dobiti i balon salu, za koju se većina meštana složila da je školi neohodna.
-Moja dužnost i obaveza jeste da prepoznam potrebe meštana mog i drugih sela, i da to prezentujem Gradskoj upravi. Za sada imamo odličnu saradnju što se vidi na primeru ove škole. Do sada smo dosta uradili i nadam se da ćemo u budućem periodu uraditi još mnogo toga. Škola ima dosta dece, a što je najbitnije taj broj ne opada. Zasigurno će ta deca biti budućnost i grada Šapca i Srbije - istakao je Dragan Stanković.
K.J.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa