Инфо

Берза

 • aero 1.676 ▼ -0,36%
 • dnos 1.103 ▼ -1,34%
 • fito 2.791 ▼ -0,32%
 • impl 3.200 ▲ 4,92%
 • jesv 5.150 ⚫ 0,00%
 • mtlc 2.025 ▼ -4,03%
 • niis 681 ▲ 0,29%
 • pdcl 10.310 ▲ 24,97%
 • rso17153 103,96 ▲ 0,20%
 • sjpt 143 ▲ 2,14%
 • svrl 600 ⚫ 0,00%
(12. октобар 2017.)
ГРАДОНАЧЕЛНИК НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ПОСеТИО ЗМИЊАК

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је протекле седмице село Змињак, у којем је реконструисана Основна школе “Јован Цвијић”. Повод за посету су радови на школској згради и референдуми у сеоским и приградским месним заједницама.
Према речима Небојше Зеленовића, Град већ годинама уназад улаже у реконструкцију школског објекта.
-Данас смо овде да видимо како су завршени последњи радови на замени столарије. С обзиром на то да су мештани Змињака задовољни, задовољни смо и ми. Змињак је велико, богато село и заслужује једнаку пажњу као и било која друга месна заједица у граду. Главна тема нам је како ће проћи референдум у овој месној заједници и шта је то за мештане Змињака најважнија ствар у овом тренутку на коју ће потрошити новац од пореза на имовину – истакао је градоначелник и додао да верује да ће с озбиром на чињеницу да су мештани у Змињаку увек доносили добре одлуке везане за развој села, то бити случај и убудуће.
-Све оно што треба да допринесе бољем животу мешана, а да о томе они сами одлучују на најнепосреднији могући начин, управо је оно што је за нас једна од најважнијих политика која у овом тренутку треба да се спроведе. Најбитније су стварне потребе људи и шта је то што је права народна воља у Змињаку - наводи градоначелник.
Захваљујући сарадњи са Градском управом, уградња пвц столарије и замена прозора је треће инвестиционо улагање у последње три године.
-Имали смо темељну реконструкцију хидрочвора, затим темељну реконструкцију грејања и реконструкцију систематског пречишћавања воде. Простор који користе ученици је саниран и изгледа јако лепо. За образовно-наставни процес важно је да услови за рад ученика и наставника буду адекватни. Наставни процес је примарни процес у школи, а сви ови услови дориносе мотивацији и бољим резултатима наших ученика – истакао је Владимир Симовић, директор школе.
Одборник Драган Станковић, истакао је овом приликом да је сарадња са Градском управом за сада јако добра и да ће основна школа, вероватно добити и балон салу, за коју се већина мештана сложила да је школи неоходна.
-Моја дужност и обавеза јесте да препознам потребе мештана мог и других села, и да то презентујем Градској управи. За сада имамо одличну сарадњу што се види на примеру ове школе. До сада смо доста урадили и надам се да ћемо у будућем периоду урадити још много тога. Школа има доста деце, а што је најбитније тај број не опада. Засигурно ће та деца бити будућност и града Шапца и Србије - истакао је Драган Станковић.
К.Ј.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa