Info

19. oktobar 2017.19. okt 2017.
PRVE ENDURO TRKE U ŠAPCU

NEŠTO NOVO, NEŠTO DRUGAČIJE

Za ljubitelje moto sporta prilika da uživo prisustvuju događaju koji izjednačavaju sa strašću, a za znatiželjnike, sportske entuzijaste, mogućnost da se upoznaju sa još jednim sportom, nekarakterističnim za Šabac. Prve enduro trke očekuju ih na planini Cer 4. i 5. novembra.
Čuli ste za enduro trke? Ako jeste, znate o čemu se radi, ukoliko niste, nema veze, imate priliku da im uživo prisustvujete i zavirite u srž sporta koja se rečima ne može preneti, a poklonicima je esencija uzbuđenja i uživanja. Prvobitno su enduro trke planirane za ovaj vikend, ali su odložene za prvi vikend novembra, 4. i 5. novembar.
Dok se približava pomenuti datum, u nekoliko rečenica pokušaćemo da Vam približimo ovaj sport. Enduro predstavlja trke motocikala van zvanične staze (off road racing). Učesnici se na svojim dvotočkašima nadmeću na prirodnim stazama, obično planinskim, gde su prepreke brojne, te osim brzine, uspeh podrazumeva i veliku spretnost, reflekse i brzu reakciju svakog od učesnika.
Prvi put Šabac će ugostiti najbolje srpske enduro takmičare na trci “Stazama cerskih junaka”, uvrštenoj u zvanični kalendar Moto saveza Srbije, a boduje se i za nacionalni šampionat. Dodatna potpora brojnosti je podatak da je i to poslednja trka šampionata.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa