7. decembar 2017.7. dec 2017.
Pomozimo Nataliji
APEL

Pomozimo Nataliji

Petnaestogodišnjoj Nataliji Lazić iz Lojanica u aprilu je dijagnostifikovan osteo sarkom (tumor vilične kosti). Šansa joj je operacija na privatnoj klinici u Beogradu sredinom decembra. Troškovi bi bili oko 6.000 evra, ali tročlana porodica koja živi od 7.000 dinara očeve penzije ne može da sakupi ovaj novac.
Iako je Natalija dva meseca imala otok doktori su verovali da je to zbog toga što joj rastu umnjaci. Nažalost, magnetna rezonanca je pokazala tumor. Posle biopsije na VMA i dodatnih nalaza na jednoj privatnoj klinici Natalija je primila dve terapije. Pošto se tumor nije smanjivao ispostavilo se da prima pogrešnu terapiju, za drugu vrstu sarkoma. Nakon što je počela da prima pravu terapiju, a tumor se smanjio usledila je operacija na VMA. Operacija je trajala tri i po sata. Posle dve hemoterapije urađen je CT glave i ustanovljeno je da tumor nije odstranjen u potpunosti.
-Jedino rešenje je operacija na privatnoj klinici u Beogradu koju će uraditi dr Živorad Nikolić. Uradio je više hiljada operacija i uspeo je da izleči dosta dece sa ovom ili sličnom dijagnozom. Rekli su nam da ne žele da zarađuju ni na čijoj muci i da će naplatiti samo troškove tima koji će je operisati. Ipak, mi taj novac ne možemo da sakupimo, kaže Natalijina majka Slađana.
MK “Batana” će organizovati u nedelju žurku za Nataliju u klubu kod Gavre, koju će podržati i MK “Srbi”. Sav prihod namenjen je ovoj devojčici, kao i novac koji će moći da se donira u kutiju koja će biti postavljena u klubu. Oni koji budu u mogućnosti da dođu pozvani su na žurku.
Ostali koji su u mogućnosti pomoć mogu uplatiti na račun 205-9011007098981-30 Lazić Živko u Komercijalnoj banci.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa