21. decembar 2017.21. dec 2017.
DECENIJE USPEŠNOG RADA IZGRAĐENE NA POVERENjU
SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 130 GODINA PREDŠKOLSTVA U ŠAPCU

DECENIJE USPEŠNOG RADA IZGRAĐENE NA POVERENjU

“Deca nisu naš posao već naša ljubav, sa njima rastemo i drugarski delimo sve one lepe, a i manje lepe trenutke. Radujemo se njihovoj sreći, i podržavamo kada im je podrška potrebna. Upravo ta ljubav i poverenje nas vode u našem radu i tako ćemo nastaviti čuvajući ovu dugu tradiciju”, istakla je direktorka PU “Naše dete” Sandra Mićić
Završna svečanost Predškolske ustanove povodom obeležavanja 130. godina predškolstva u Šapcu održana je prošlog petka u Šabačkom pozorištu. Programu u kom su učestvovala deca i vaspitači iz šabačkih vrtića, prisustvovali su predstavnici Grada, institucija, sadašnji zaposleni u PU “Naše dete” penzioneri ove ustanove, i brojni gosti.
-Decenije uspešnog rada grade se na poverenju, dobrim međuljudskim odnosima, partnerstvu sa roditeljima, saradnji sa osnivačima i svim partnerima. Ono po čemu je naša delatnost specifična je ljubav koju primamo i nesebično pružamo. Upravo nas ona motiviše da istrajemo u ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, a to je zadovoljno dete koje se razvija i uči proširujući svoje iskustvo, sarađuje sa drugom decom i odraslima, stiče samopouzdanje, uvažava sebe i druge - istakla je ovom prilikom direktorka PU “Naše dete” Sandra Mićić i dodala:
-Sa decom rastemo i drugarski delimo sve one lepe, a i manje lepe trenutke. Radujemo se njihovoj sreći, i podržavamo kada im je podrška potrebna. Upravo nas ta ljubav i poverenje vode u našem radu i tako ćemo nastaviti i ubuduće čuvajući ovu dugu tradiciju.
Preko 350 zaposlenih u Predškolskoj ustanovi, danas brine o oko 3.300 šabačkih mališana. Koliko su tome posvećeni i uspešni svedoči i podatak da su evaluatori Ministarstva prosvete Republike Srbije, ovu ustanovu ocenili najvišom ocenom. U obrazloženju je navedeno da je u okviru PU “Naše dete” evidentan timski rad, kvalitetan i uspešan način realizacije vaspitno-obrazovnog rada, uspešna saradnja sa roditeljima koji su partneri u funkcionisanju čitavog procesa.
Na putu ka uspehu u realizaciji ovog odgovornog i zahtevnog posla, značajan partner predškolske ustanove je osnivač grad Šabac. Samo za 2017. godinu grad je za funkcionisanje PU “Naše dete” obezbedio budžet od 440 miliona dinara. Ovaj novac utrošen je za realizaciju različitih planiranih programa, održavanje objekata, ali i za pokrivanje 80 odsto troškova boravka dece u vrtiću. Naime, od ukupnog iznosa od 24.595 dinara, koliko košta celodnevni boravak u vrtiću, roditelji plaćaju 4.900 dinara, dok za poludnevni boravak izdvajaju 1.890 dinara. Za svako treće dete u porodici i decu iz osetljivih grupa plaćanje je u potpunosti preuzeo grad.
Evocirajući uspomene na svoj boravak pod okriljem ove ustanove, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić je istakao da mu je izuzetno drago da PU “Naše dete” funkcioniše na zavidnom nivou, što je pokazala i eksterna revizija rada najvišom ocenom, i izrazio nadu da će i u budućnosti ovaj uspeh biti nastavljen, te da će ustanova koja je zadužena za brigu o najvećem blagu naših sugrađana još dugo da traje.
U holu Šabačkog pozorišta, iste večeri, bila je upriličena izložba fotografija pod nazivom “Čuvari tradicije: kako je odrastalo naše dete”, dok je kao štampani trag obeležavanja 130 godina predškolstva u Šapcu, posetiocima deljena Publikacija u kojoj se nalaze crtice iz istorije, najznačajnija sadašnja iskustva, kao i naznake trase kojom će ova Ustanova ići u budućnosti.
foto: Jelena Ilić
T. T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa