4. januar 2018.4. jan 2018.
ŽARULjI PEHAR MANjEŽA 015
Prvi sportski događaj u Novoj godini na
Šabačkom hipodromu

ŽARULjI PEHAR MANjEŽA 015

Sada već tradicionalno (više od 20 puta), prvi sportski događaj u Novoj godini na Šabačkom hipodromu, održan je danas, tačno u 12 časova. U prvoj galopskoj trci, pod nazivom „Manjež 015“, na travnatoj stazi od 800 metara pobedila je Žarulja u čijem sedlu je bio vlasnik i trener Sveta Ličanin, najuspešniji džokej ovog hipodroma u protekloj godini.
Uzbuđenje nije izostalo ni u drugoj galopskoj trci dana, nazvanoj „Džokej klub“, samo je ovog puta prvi bio Atil Trlić, koga je jahao Goran Krstić. Kod sulkaša, pobedio je Marakeš.
Šabac je kako ističu organizatori zadržao i potvrdio primat „prvog“, koji ga krasi još iz doba gospodara Jevrema Obrenovića. Ovog puta to se odnosi na sport i to konjički po kome su čivijaši poznati u širim krugovima.
Neuobičajeno lep dan za ovo doba godine (oblačno, na momente sunčano ali toplo vreme) pogodovalo je svim akterima nesvakidašnjeg sportskog događaja. Ukupno 16 galopera, ravnopravno su podelili novčani fond nagrada, a pobednicima su pripali pehari. U svim trkama dužina staze bila je 800 metara. Velikom broju posetilaca koji su se očigledno uželeli uzbuđenja galopskih trka konja, besplatno je deljen kuvani čaj i rakija.
I već prvi rezultati najavljuju još jednu uzbudljivu sezonu konjičkih trka na ovom izuzetno atraktivnom sportskom objektu, koji sve više prerasta u zanimljivu turističku destinaciju grada. To uočavaju i u Gradskoj upravi, te mu posvećuju dužnu pažnju. Baš kao i brojna publika i takmičari koji nisu štedeli ni truda ni sredstava da bi došli i dobro se zabavili na hipodromu u Šapcu.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa