4. januar 2018.4. jan 2018.
PRIVLAČNOST ĆELAVIH MUŠKARACA

Manje kose više šarma

Mnogi muškarci počnu da očajavaju kada krenu da gube kosu. Kao da sa kosom gube i deo svoje muškosti. Međutim, brojna istraživanja kažu da su ćelavi muškarci ženama privlačniji, muževniji i dominantniji. To se naravno ne odnosi na proćelave muškarce, one koji jedan deo kose puštaju da prebace preko dela gde fali ili ne daj Bože, nose tupe.
Ćelavost neki povezuju sa viškom testosterona, Studije su pokazale da se žene uz ćelave muškarce osećaju sigurnije. Neki muškarci su to shvatili pa i pored bujne kose briju glavu.
-Nije mi jasno u čemu je šarm ćelavih muškaraca. Mnogi moji prijatelji su, kada su počeli da gube kosu, obrijali glavu i žene ih sada bukvalno jure. Nisu ni lepi, ni pametni, ni uspešni, samo ćelavi. Voleo bih da i ja počnem da ćelavim pa da imam razlog da se ošišam. Mada, sve češće o tome razmišljam u svakom slučaju, jada se jedan naš sugrađanin u srednjim godinama.
Pominjana istraživanja navode i da kod ćelavih muškaraca žene prvo primete oči jer nemaju kosu, kao i da izgledaju mišićavije. Druga teorija kaže da ih žene povezuju sa bebama što im budi majčinski instinkt. Takođe, neke žene nedostatak kose povezuju sa zrelošću, uspehom i moći.
-Ništa od toga nije tačno. Pripadam generaciji kojoj je pojam lepote bio Saša Đorđević. Još od puberteta sam uvek prvo primećivala ćelave muškarce. Muževniji su pre svega. Retko sam viđala ćelave muškarce koji su feminizirani, a ja volim kad je muško – muško! Ako je 100 ljudi u prostoriji i samo jedan ćelav, on će mi prvi privući pažnju, kaže jedna naša sagovornica.
Veliki broj najuspešnijih sportista nema kosu, kao i neki od glavnih junaka akcionih filmova.
Muškarci bez kose se prema mišljenju jedne od devojaka koje ih preferiraju više trude od ostalih.
- Meni su đelavi muškarci interesantni prvenstveno jer mi vizuelno lepše izgledaju od onih sa kosom. Ćelavost mi je i asocijacija na urednost. Međutim, vodeći se svojim iskustvom sa njima mogu da zaključim da više truda i pažnje ulažu kada se upuste u vezu. Ne prihvataju ih svi, svesni su toga, te se ne oslanjaju na fizički izgled već su zaista posvećeni – objašnjava naša sugrađanka.
Zanimljivo je, međutim, da oni koji se dobrovoljno liše kose tvrde da su to uradili iz nekih potpuno praktičnih razloga – tako im je lakše za održavanje, ne troše šampon, nemaju perut... Takođe, kažu da ne primećuju da su zbog toga zanimljiviji ženama.
Dakle, da za ćelave, ali ne i za proćelave muškarce. Ako gubite kosu radite to dostojanstveno. Ipak, bitno je i ono što se ima u glavi, a ne samo na glavi.

M.M./K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa