8. februar 2018.8. feb 2018.
VLADAN JORDOVIĆ, TRENER METALOPLASTIKE ZA GLAS PODRINjA

BIĆE PROLEĆE I U NAŠOJ IGRI

Jesen, a i cela prethodna kalendarska godina bila je, uglavnom za zaborav u redovima Metaloplastike. Trener Jordović očekuje bolju 2018. godinu. Sve osim poslednje test utakmice bilo pozitivno na pripremama. Paralelno igra na rezultat i afirmacija mladih
Uspeh u sportu determinisan je brojnim faktorima, neki su proizvod okolnosti koje sami kreiramo, a neki su u domenu dešavanja nad kojima nemamo kontrolu. Detalji su deo stručne analize, no kome je plava boja na srcu, pogledom usmerenim ka prošloj godini dominira siva. Ipak, uskoro će proleće, a šef struke u Metaloplastici Vladan Jordović uveren je da će i pogled na tabelu tokom narednih meseci biti obojeniji nijansama radosti za navijače “plastičara”.
Mogu li pripreme biti podloga za optimizam?
- Ko pogleda poslednji meč, finale u Valjevu protiv Partizana, rekao bi da ne, no to je specifičan meč gde je golman Milosavljev bio neverovatan, mi oslabljeni zbog virusa Brajovića. Osim toga, sve drugo tokom pripremnog perioda je razlog za zadovoljstvo. Napravili smo dosta promena, ali su se novajlije brzo uigravale. Bili smo egal u utakmicama sa velikim Segedinom, dva puta pobedili Zvezdu, odlično odigrali sa Kolubarom, pružena je svima šansa i dobio sam obrise važne za proleće.
Najviše promena na bekovskim pozicijama?
- Gojković ima superligaško iskustvo, Trninić je poslednji stigao, no brzo se uklapa, Brajović svojim iskustvom će pomoći njihovom uigravanju. Uprava je pred mene postavila cilj razigravanja naših mladih, te očekujem da sav potencijal pokažu Milić, Đukić i drugi. Mislim da je jako pozitivan dolazak Matičića, ne samo kao krilnog igrača, već i dobrog “penaldžije” koji nam je nedostajao tokom jeseni. Naravno, tu je i mladi Mitrović, pristigao je iz Loznice, još se navikava na superligaški ritam, no svakako je talenat od koga se brzo može očekivati zapažen učinak.
Došlo je i do izmene među stativama, vratio se Arsić.
- Kljajić nije opravdao očekivanja koja smo imali od njega pre sezone kada smo ga angažovali kao prvog golmana. Vratio se Darko Arsić, donosi najbolji spoj iskustva jakih utakmica i povratka u klub gde se afirmisao. Od starta je pokazao koliko je značajan i mogao bi biti ključni faktor u našim, nadam se, predstojećim uspesima.
Protiv “Železničara” većina timova su autsajderi?
- To je iskusan tim u koji su uložena velika sredstva, prošetao se kroz Super ligu, a tokom priprema je osvojio turnir u konkurenciji SEHA ligaša iz Srbije. Mi smo promenili odbranu, igramo brže, nadam se da ćemo i njih iznenaditi. Neozbiljno je pretiti, no primarno je da igrači opravdaju poverenje koje sam im ukazao, da mladi bez straha uđu u meč, pa ako se ukaže prilika... sport je lep jer su iznenađenja moguća.
Rezultatske ambicije uslovljene su jesenjim učinkom?
- Ima dovoljno kola da se mnogo toga promeni na tabeli, još je ovo izjednačena liga. Mi ne odustajemo od plej ofa dokle god postoje šanse, trudićemo se da ostvarimo što bolji plasman u Ligi, a u Kupu smo na korak od finalnog turnira i tu tražimo priliku za Evropu. Finale protiv Kostolca nam je jedan od važnijih mečeva ostatka sezone.
Tokom zime Metaloplastiku su napustili: Kljajić (golman), bekovi Puljizović i Milovanović, kao i krilo Marinović, dok su “plavo-beli” dres obukli: Matičić (krilo – C. Zvezda), Gojković (bek – Sloga), Mitrović (srednji bek – Loznica), Arsić (golman – Metalurg) i Trninić (levi bek – Proleter).

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa