Info

15. februar 2018.15. feb 2018.
Težina sadašnjeg trenutka
Premijera predstave “Hajka na vuka”

Težina sadašnjeg trenutka

Savremena drama “Hajka na vuka” premijerno je izvedena na velikoj sceni Šabačkog pozorišta. Predstava urađena prema tekstu Ognjena Obradovića, u režiji Nataše Radulović na realan način govori o sociološkim problemima današnjice. Beskonačno i besmisleno ponavljanje situacija usled opšte obamrlosti društva i pojedinca osnovna je tema pozorišnog komada. Sve više prisutan fenomen nedelanja i prepuštanja sudbini surovo je prikazan u ovoj drami. Disfunkcionalna porodica koja živi na rubu materijalne i duhovne egzistencije iz dana u dan bezuspešno pokušava da pronađe smisao i izlaz iz situacije u kojoj se nalazi. Uzrok i rešenje svojih problema glavni likovi vide u ljudima koji ih okružuju. Nesvesni svoje odgovornosti i da drugi ne mogu promeniti njihov život ulaze u začarani krug optuživanja i samooptuživanja. Očekuju da će sutra ili možda prekosutra biti bolje pod uslovom da se sve kockice poklope i kreator to dozvoli. Dok čekaju bolje sutra ostaju nepomični u svojoj apatiji, a život prolazi.
-U pitanju je teška priča našeg doba koja se bavi sadašnjim trenutkom i mislim da na jedan specifičan način sa dosta nade govori o ovom problemu. “Hajka na vuka” je drama mladog pisca, koja je prošle godine bila u užem izboru Sterijinog pozorja i meni je veliko zadovoljstvo što sam imala priliku da radim praizvedbu ovog teksta - navela je rediteljka Nataša Radulović.
U premijernom izvođenju podjednako su uživali ljubitelji teatra i nadahnuti glumci šabačkog ansambla koji su za svoje role, nagrađeni gromoglasnim aplauzom.
– Mislim da je ovo još jedna u nizu predstava o kojoj publika treba da razmisli. U kakvom okruženju živimo, kakvim smo apsurdima okruženi i da smo svi na nekoj ivici. Ova predstava slično “Rubištu” govori o ivici egzistencije, o ivici slobode i o tome da smo mi već godinama na ivici – rekao je glumac Ljubiša Barović.
Prva repriza predstave zakazana je za 27. februar.

(Fotografije preuzete sa FB stranice Šabačkog pozorišta)
M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa