15. februar 2018.15. feb 2018.
Učenje i zabava
NATIN ZIMSKI KAMP

Učenje i zabava

Osnovna škola “ Nata Jeličić” i ove godine je organizovala Natin zimski kamp u periodu od 05.02. do 09.02. Učenici su mogli da posete radionice iz srpskog jezika i psihološke radionice, iz španskog, nemačkog, i engleskog jezika kao i radionice za mlađi uzrast o aktivnoj nastavi i mapama učenja.
Radionica Pravopisanje koju su vodile nastavnice srpskog jezika Jelena Đorić i Tamara Rainović organizovana je za učenike od petog do osmog razreda. Prisustvovali su i đaci iz Osnovne škole u Prnjavoru koja pripada Natinoj školi.
Deca su kroz grupni rad radila vežbe i ispravljala gramatičke i pravopisne greške. Takođe su prevodili sa engleskog izraze (pab, drinkić, bekstejdž, fešn vik i druge) koji se često pojavljuju u svakodnevnom govoru i zamenjivali ih rečima na srpskom.
-Ovde sam došla da se zabavim i pre svega nešto da naučim i da posetim svoju školu tokom raspusta. Nastavnice su super i uz njih ide sve mnogo lakše. Dosta toga ima o pravopisu i pisanju svega i razne reči smo još naučili. Ovu radionicu sam izabrala zato što mi je najvažnija i najznačajnija za pisanje po društvenim mrežama i za pravilno pisanje i pričanje, rekla nam je Anja Vukorović učenica šestog razreda.
Cilj naše radionice je bio da oni shvate da ih pravopis okružuje svuda i da ne živi u knjizi i na času srpskog, nego da mogu uz rad pravopisa i da se zabave lepo i da nešto nauče i da oni vide svoje greške i da isprave sebe, a da izađu nasmejani. I da shvate da škola nije nešto što treba da smara decu, nego da je to nešto što može da bude i zabavno, objasnila je nastavnica srpskog jezika Jelena Đorić.

B.R.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa