15. februar 2018.15. feb 2018.
OTVORENA VRATA ŠKOLE
DRUGI ZIMSKI KAMP U PRNjAVORU

OTVORENA VRATA ŠKOLE

U OŠ „Kralj Aleksandar Karađorđević“ Prnjavor od 07. do 09. februara 2018. godine održan je Drugi zimski kamp.
Kamp je organizovan u okviru dve tematske celine. U matičnoj školi Prnjavor pod temom Magija reči kroz radionice iz srpskog, francuskog i engleskog jezika učenici starijih razreda su imali priliku da bolje upoznaju stilske figure i narodne mudrosti na stranim jezicima, a kroz istoriju da čuju priče o Aleksandru Velikom i Solunskom frontu. Mlađi učenici su kroz narodnu tradiciju obrađivali priče moje bake, a zatim ih ilustrovali na radionici iz likovne kulture.
U izdvojenom odeljenju Ribari kroz korelaciju predmeta: matematika, fizika, biologija, geografija, srpski jezik i likovna kultura predstavljena je tema Osna simetrija svuda oko nas. Najmlađi učenici su proučavali magnetizam kroz radionicu iz predmeta Ruka u testu.
Poslednji dan kampa učenici su učestvovali u montiranju video materijala snimljenog tokom tri dana kampa i editovanju dokumentarnog filma.
Po rečima direktorke škole, Marije Mijić Zimski kamp je nešto što čini osobenost ove škole s obzirom da je Prnjavor jedina škola na seoskom području koja organizuje ovakav vid vannastavnih aktivnosti na zimskom raspustu. Cilj nam je bio da deci otvorimo vrata škole za vreme raspusta i da im nastavne sadržaje predstavimo na jedan drugačiji, kreativniji način što nismo uvek u mogućnosti kroz redovnu nastavu.
Ivana Novaković, jedan od realizatora kampa smatra da je zadovoljstvo bilo učestvovati u ovakvom načinu rada sa učenicima i kolegama. Ovo je prilika da se nastavni sadržaj obogati korisnim i zanimljivim informacijama i dosta se razlikuje od redovnih časova. Učenici su veoma zainteresovani, zastupljen je grupni rad, a teme su im bile interesantne.
Na kampu je učestvovalo oko 150 učenika iz škole Prnjavor, a bili su prisutni i gosti iz Beograda i Prijepolja. Radionice je realizovalo 16 nastavnika.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa