22. februar 2018.22. feb 2018.
OBELEŽAVANjE NACIONALNOG ROTARI DANA U SRBIJI

Nesebično služenje zajednici

Februar je mesec kada se obeležava nacionalni Rotari dan u Srbiji. Ovogodišnja svečanost biće upriličena u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde će se u okviru proslave organizovati i donatorsko veče. Novac prikupljen na svečanosti, upućuje se filharmoniji “Borislav Pašćan”.
Rotarijanstvo počiva na svojim načelima već 113 godina, a prema rečima predsednice Rotari kluba Šabac, Ljiljane Jovanović načela su ostala temelj za korisno služenje zajednici i podrazumevaju podsticanje i negovanje ideala služenja kao osnove u ličnom, poslovnom i društvenom životu svakog Rotarijanca.
-Pre svakog delovanja, mi Rotarijanci, u obavezi smo da postavimo sebi test od četiri pitanja. Da li je istinito? Da li je pošteno prema svima? Da li će iz toga proisteći dobra volja i prijateljstvo? Da li je korisno za sve? Ukoliko je odgovor na ova pitanja pozitivan, onda možemo biti sigurni da činimo dobro i da nesebično služimo svojoj zajednici, što i jeste naš krajnji cilj – istakla je Ljiljana Jovanović.
Rotari organizacija je najveći pojedinačni finansijer Svetske zdravstvene organizacije za programe brige o deci. Osigurao je višedecenijsku podršku projektu iskorenjivanja dečje paralize na svim kontinentima. Sredstva za ovu akciju, u ukupnom iznosu od više milijardi dolara, obezbeđuju se iz skromne članarine preko milion članova širom sveta.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa