22. februar 2018.22. feb 2018.
VELIKA AKCIJA POLICIJE OBUHVATILA I ŠABAC

Hapšenja zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, uhapsili su organizatora i osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je u periodu od oktobra 2017. do početka januara 2018. godine omogućila krijumčarenje više od 90 migranata sa područja AP Kosovo i Metohija, preko centralne Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, do zemalja Zapadne Evrope.
Akcija je sprovedena na području Šapca, Loznice, Priboja, Sjenice i Rume, a rezultat je višemesečne međunarodne saradnje sa policijama Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su organizator kriminalne grupe F. G. (1965) i članovi M. T. (1971), Z. A. (1973), D. Lj. (1981), D. Đ. (1995), R. K. (1982), T. K. (1990), R. M. (1982) i G. S. (1962), dok se za jednom osobom traga.
Organizovana kriminalna grupa koju je predvodio F. G. migrantima je, kako se sumnja, omogućavala nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Bosne i Hercegovine preko reke Drine, a za ovu uslugu im naplaćivala i do 3.000 evra po migrantu.
Policija je, prilikom pretresa, kod osumnjičenih pronašla 7.170 evra, dva pištolja i dva automobila koja su koristili za krijumčarenje migranata.
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, a krivična prijava biće podneta i protiv E. B. (1980), koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora.
U okviru ove akcije, u Bosni i Hercegovini početkom februara uhapšeno je 16 osoba.
Izvor: Portal MUP

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa