Info

1. mart 2018.1. mar 2018.
BAKIN ŠPORET
PREDSTAVLjENA KNjIGA SEĆANjA DRAGANA MIĆIĆA

BAKIN ŠPORET

U Velikoj sali Kulturnog centra, ispunjenoj do poslednjeg mesta, proteklog petka predstavljena je knjiga recepata i korisnih saveta Bakin kuvar autora Dragana Mićića. O knjizi su govorili akademik Marko Todorović, mr Tamara Todorović, bromatolog, izdavač Ivica Radanović, recenzent Milovan Đenadić i autor.
Ništa kao miris ne budi sećanja. Prema autorovim rečima, u Bakinom šporetu “ima mirisa i ukusa prošlosti i, naravno, zdravlja”.
- Centralno mesto zauzima šporet na drva, na kome su naše bake spremale ono što su imale u svojim baštama, na tihoj vatri, na kojoj su se jela krčkala.
“Ako je 20. bio vek lekova, onda će 21. biti vek hrane kao leka”, istakao je akademik Marko Todorović i dodao da nas “više od devet stotina recepata u knjizi vraćaju našoj tradiciji, zbog čega bi trebalo da je ima svaka porodica”.
- U isto vreme, ovo je svojevrstan ekološki bukvar prepun saveta kako se čuvaju namirnice. Najbolji kuvar koji je ikada napisan na srpskom jeziku je onaj iz 1940. godine, što znači da smo čekali jedan ljudski vek da se neko usudi da napravi kuvar kakav Srbija zaslužuje, naglasio je izdavač Ivica Radanović.
Svi prisutni su, nakon promocije, imali priliku da se uvere u kvalitet kuhinje naših baka, sa đakonijama i napicima pripremljenim po receptima iz knjige.

M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa